23 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Життя та безпека жителів району – в пріоритеті
Понеділок, 06 квітня 2020 14:13

Життя та безпека жителів району – в пріоритеті

Про активізацію роботи з недопущення спалювання сухої рослинності та нові обмежувальні заходи на період карантину говорили під час наради, яку сьогодні, 6 квітня 2020 року, скликало керівництво району.

Об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності

– Із настанням відносно теплої та сухої погоди громадяни активно почали прибирати власні присадибні ділянки, спалюючи залишки трави не лише на своїй території, а й на відкритій місцевості. Не зважаючи на численні застереження, населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки, що й призводить до прикрих наслідків. Так, нещодавно було виявлено загоряння торфополів на теренах Пнівненської та Броницької сільських рад. На щастя, пожежі вдалося вчасно ліквідувати та запобігти поширенню вогню на більшу територію, – зазначив начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Андрій Багнюк.

Тож учасники наради обговорили координацію спільних дій влади, органів поліції, лісової охорони та рятувальників щодо оперативного реагування у разі випадків підпалу рослинності та покарання винних осіб. Для цього активізує роботу оперативний штаб і відповідні мобільні групи, які щоденно проводитимуть об’їзд населених пунктів району із рейдовими перевірками. Разом з тим, до цієї роботи залучатимуть й сільських голів.

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки, не спалюйте суху траву, залишки рослинності та сміття, не провокуйте таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю. Будьте свідомими! Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність! 

Нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Начальник Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області Володимир Канонік під час наради акцентував на основних обмежувальних заходах, прийнятих Урядом на позачерговому засіданні 2 квітня:

Згідно з новою редакцією постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на всій території України до кінця карантину діятиме заборона на: перебування в громадських місцях без маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей); перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних; спортивних та дитячих майданчиків; установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціальні послуги; перебування на вулицях без документів. Наявність у людини документів дасть можливість застосовувати адміністративну відповідальність для порушників правил карантину. Це не обов’язково повинен бути паспорт, а будь-який інший документ, котрий посвідчує особу. Також заборонені всі масові та релігійні заходи, однак церкви не закриватимуть. Мав зустріч з представниками релігійних громад району, в рамках якої йшлося про дотримання відповідних карантинних заходів та опрацювання можливостей проведення онлайн-трансляцій богослужінь.

Окрім того, Володимир Миколайович зазначив, що упродовж вихідних працівники поліції проводили профілактичні відпрацювання та нагадав про відповідальність за порушення правил карантину штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності

Переглядів 874
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua