23 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>ЗВЕРНЕННЯ
Вівторок, 07 липня 2020 10:12

ЗВЕРНЕННЯ

Звернення авторитетних людей Камінь-Каширщини до Президента України Зеленського В. О., Голови Верховної Ради України Разумкова Д. О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А., міністра розвитку громад та територій України Чернишова О. М., народних депутатів України Констанкевич І. М., Гузя І. В., Рубльова В. В., Веніславського Ф. В., голови Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Ю. М. щодо формування у Волинській області четвертого укрупненого району та визначення міста Каменя-Каширського його адміністративним центром

На завершальному етапі в Україні – одна з найбільш важливих реформ – адміністративно-територіальна, котра передбачає формування оптимізованих районів. Головним чинником у даному процесі залишається спроможність надання адміністративних, соціальних та інших послуг на рівні визначених державою стандартів. Зважаючи на ці критерії, закликаємо врахувати інтереси територіальних громад щодо формування укрупненого району в північній частині Волинської області з центром у місті Камені-Каширському.

Попри всі спекуляції навколо цієї теми, просимо звернути увагу на беззаперечні факти:

- Камінь-Каширський – єдиний має статус міста (з 1196 р.) серед інших районних центрів, які формують повітову модель Волинської області;

- Камінь-Каширський – єдиний район в області з позитивним демографічним приростом та один з найбільших за кількістю населення;

- Камінь-Каширський – центр комфортних сервісів та послуг, позаяк у місті знаходиться значна кількість міжрайонних установ, а саме:  Камінь-Каширський відділ поліції ГУНП у Волинській області; територіальний сервісний центр 0743 РСЦ МВС України у Волинській області (оновлене приміщення облаштоване у форматі «open space» та відкрите у грудні 2019 року); Камінь-Каширський міжрайонний суд; Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області; міжрайонне управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області; Камінь-Каширський міжрайонний відділ ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»; Камінь-Каширська міжрайонна лабораторія державної ветеринарної медицини; Камінь-Каширська медико-соціальна експертна комісія при бюро Медико-соціальної експертизи міста Луцька обслуговує жителів Камінь-Каширського, Любешівського, Маневицького та Ратнівського районів; комунальне некомерційне підприємство «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської районної ради Волинської області розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року внесено до переліку опорних медичних закладів у госпітальних округах Волинської області. На базі зазначеного вище закладу охорони здоров’я функціонує відділення гемодіалізу. Окрім того, у ДПТНЗ «Камінь-Каширське ВПУ» навчається понад 600 здобувачів освіти з Камінь-Каширського, Ратнівського, Любешівського, Маневицького та Ковельського районів.

Головне адміністративне приміщення району – одне з найновіших, у якому передбачене функціонування низки компетентних структур. Це дає змогу підтримувати потужний кадровий потенціал району.

- місто Камінь-Каширський визнаний експертними колами, Урядом, профільним комітетом Верховної Ради України як оптимальний четвертий центр повіту Волинської області;        

Отже, Камінь-Каширський має багату історичну, культурну спадщину та значні перспективи розвитку для надання високоякісних і доступних публічних послуг для задоволення інтересів жителів всього повіту. Разом з тим, створення району з центром у Камені-Каширському відповідає критеріям формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального (районного) рівня, визначених відповідними Методичними рекомендаціями.

Тож щиро сподіваємось, питання щодо формування у Волинській області четвертого укрупненого району та визначення міста Каменя-Каширського його адміністративним центром буде вирішено позитивно.

Окреме прохання до жителів сусідніх районів: не варто сіяти ворожнечу та маніпулювати свідомістю громадян. Адже ми – єдина держава, єдиний народ. Тому закликаємо вас об’єднатися та спільно будувати майбутнє України та рідного краю.

Заслужені вчителі України:

Зубок Ганна Максимівна

Півницька Марія Степанівна

Заслужені працівники культури України:

Смолярчук Євгенія Михайлівна                                                         

Довгун Людмила Василівна

Заслужені лікарі України:

Гірченко Людмила Олександрівна

Соловей Валерій Васильович

Заслужений юрист України:

Гордійчук Віктор Миколайович

Заслужені працівники сфери послуг:

Єфімова Тетяна Михайлівна

Єндрієвич Олена Петрівна

Заслужені працівники сільського господарства України:

Калюх Адам Йосипович

Колодій Марія Василівна

Заслужений будівельник України:

Сонопал Петро Адамович

Заслужені меліоратори України:

Лук’янчук Петро Федорович

Нинюк Іван Андрійович

Заслужений лісівник України:

Бащук Анатолій Іванович

Заслужений майстер спорту України міжнародного класу, дворазовий паралімпійський чемпіон Шевчик Анатолій Васильович

Голова ради правління громадської організації ветеранів АТО «Побратим» Зайцев Валерій Олександрович

Захисник Донецького аеропорту, кіборг Шумик Василь Петрович

Чемпіон Європи, призер Кубку світу, чемпіон світу з пара-пауерліфтингу Остапук Денис Віталійович

Переглядів 1917
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua