09 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Щоденна статистика захворюваності на COVID-19 змушує вкотре задуматися про нашу з вами безпеку, - голова ОДА Юрій Погуляйко під час брифінгу
Середа, 19 серпня 2020 11:13

Щоденна статистика захворюваності на COVID-19 змушує вкотре задуматися про нашу з вами безпеку, - голова ОДА Юрій Погуляйко під час брифінгу

Хоча сьогодні на Волині немає червоного рівня епідемічної небезпеки, є лише помаранчевий у Луцькому та Любешівському районах, та щодня кількість хворих знову збільшується. Тож не виключено, що у будь-який момент, що наша область знову може потрапити у високий рівень епідемічної небезпеки. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, звертаючись до волинян, під час брифінгу 18 серпня 2020-го року.

Зокрема, Юрій Погуляйко відзначив, що статистика захворюваності на COVID-19 упродовж останніх днів значно погіршилася, що своєю чергою може вплинути на рівень епідемічної безпеки.

«Дякую волинянам, що сьогодні жоден з районів області не належить до червоної зони. Це заслуга та відповідальність кожного із вас. Ситуація не погіршиться, якщо ви й надалі будете дотримуватися карантину та заходів особистої безпеки. Не забувайте дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму у громадських місцях та користуватися антисептиками. Ми повинні розуміти, що ці прості речі захистять не лише нас, а й полегшить роботу нашим медикам та епідемологам, на плечі яких сьогодні лягає найбільше навантаження», - сказав Юрій Погуляйко.

Погіршення епідемічної ситуації на Волині підтвердила й головний санітарний лікар області Наталія Янко, яка відзначила, що на сьогодні спостерігається тенденція до збільшення кількості хворих.

«За останній тиждень приріст активних випадків становить 31 відсоток: зареєстровано 418 випадків проти 319-ти. Зокрема за останню добу виявлено 85 підтверджено методом полімеразно-ланцюгової реакції», - зазначила Наталія Янко.

Окрім того, збільшилася кількість хворих з тяжким перебігом хвороби, що своєю чергою вплинуло на завантаженість ліжок у медзакладах області. Про це розповіла т.в.о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«Якщо на 14 серпня завантаженість ліжок становила 32 відсотки, то на сьогодні, 18 серпня – 72,6 відсотки. Це говорить про те, що перебіг хвороби ускладнився і люди потребують стаціонарного лікування. На ліжках інтенсивної терапії знаходиться 16 пацієнтів, а апаратах ШВЛ – три пацієнта. Тому ще раз наголошую – дбайте про своє здоров’я: дотримуйтеся карантинних обмежень та дистанції», - сказала Людмила Тимощук.

На завершення брифінгу голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко також відзначив, що усі зацікавлені у тому, щоби новий навчальний рік діти розпочали за шкільними партами. Однак, це залежатиме від рівня епідемічної небезпеки.

«Вкотре прошу та повторююся – тільки від кожного з нас залежить особиста безпека зокрема, та епідемічна ситуація в області загалом. Всі ми зацікавлені в тому, щоби наші діти сіли за шкільні парти та розпочали звичний навчальний процес. Бажаю усім здоров’я, свідомості та відповідальності. Бережіть себе!», - сказав на завершення голова ОДА Юрій Погуляйко.

 

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

Переглядів 955
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua