24 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Голова РДА Ольга Ващук провела розширене засідання колегії
Вівторок, 27 квітня 2021 16:38

Голова РДА Ольга Ващук провела розширене засідання колегії

Про стан справ у ключових сферах життєдіяльності об’єднаного Камінь-Каширського району та про виклики, що на часі, йшлося під час колегії райдержадміністрації.

Розширене засідання відбулося 27 квітня 2021 року під керівництвом очільниці виконавчої гілки влади краю Ольги Ващук.

У пріоритеті – здорове, якісне та збалансоване харчування у школах

9 березня 2021 року їдальні закладів загальної середньої освіти Камінь-Каширського району почали готувати гарячі обіди для здобувачів знань. Замовник послуги (управління соціального захисту населення РДА) підписав відповідний договір з переможцем тендерних торгів ТОВ «РАМЕДАС УКРАЇНА» на суму 118 млн 500 тис. грн. Про це повідомив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк. За його словами, послуги з гарячого харчування надаються відповідно до вікових категорій наступним чином: 6 – 10 років – 39 грн,  6 – 14 років – 39,48 грн, 14 – 18 років – 39,96 грн. Так, зокрема, за березень 2021 року сума нарахувань за ці послуги становила понад 9 млн грн.

Однак, батьківська громадськість була стурбована з приводу обсягу та якості гарячого харчування. Щоб об’єктивно вивчити та проаналізувати проблемні питання, котрі виникли, у районі створили робочу групу, котра попередньо здійснила низку перевірок.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Камінь-Каширського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Григорій Дуда, за результатами комісійного обстеження шкіл, виявлена невідповідність щоденного меню двотижневому перспективному.

– Наявні недоліки можна виправдати тим, що процес організації харчування має складний функціональний характер, позаяк на різні підрозділи підприємства покладені окремо визначені обов’язки. Тому за певних обставин виникають виробничі труднощі, – пояснює директор ТОВ «РАМЕДАС УКРАЇНА» Ярослав Буряков.

Зі слів доповідача, ці недоопрацювання є поодинокими випадками, на які забезпечена оперативна реакція.

– На сьогодні ТОВ «РАМЕДАС УКРАЇНА» удосконалює процес надання послуги харчування, є відкритим до спілкування та взаємодії з батьківськими комітетами, органами влади, безпосередньо отримувачами послуг для налагодження взаємодії у цій сфері.

Своєю чергою керівники територіальних громад звернулися до Ярослава Євгенійовича з проханням розглянути пропозицію щодо включення в цей процес місцевих товаровиробників.

– Робоча група й надалі здійснюватиме моніторинг якості надання послуг з харчування. Адже діти повинні отримувати збалансовану, здорову та корисну їжу, – зазначила Ольга Ващук.

Пожежна і техногенна безпека – завше на часі

Начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк  розповів про заходи щодо запобігання та протидії пожежам:

– У Камінь-Каширському об’єднаному районі з початку року виникло 60 пожеж, ще 9 – зареєстровано в природних екосистемах. Для запобігання виникненню пожеж прийнято низку розпорядчих документів. Окрім того, працівниками Камінь-Каширського, Маневицького районних відділів та Любешівського районного сектору управління ДСНС України у Волинській області проводилися тематичні робочі зустрічі з керівниками органів місцевого самоврядування, а також профілактичні відпрацювання в населених пунктах.

За словами Андрія Миколайовича, спільно з відділом поліції, екологічною інспекцією району та лісовою охороною здійснюються рейдові перевірки щодо дотримання населенням правил пожежної безпеки в лісових масивах та на сільгоспугіддях. За результатами цих рейдів, до відповідальності притягнено 13 осіб.

– На порозі – Великодні свята. Тому необхідно працювати на випередження, проводити щоденний моніторинг ситуації, патрулювання у місцях масового відпочинку населення та забезпечити готовність сил ізасобів цивільного захисту. Переконана, що всі служби чітко розуміють свої завдання та відповідальність. Разом із цим, не менш важливою залишається інформаційно-роз’яснювальна та профілактична робота серед жителів району, – резюмувала голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

Призовна кампанія, військова служба за контрактом, безпекові питання…

Щодо проблемних питань у відповідній сфері присутніх інформували військові комісари Камінь-Каширського, Маневицького, Любешівського районних центрів комплектації та соціальної підтримки Сергій Гладун, Зеновій Куций, Геннадій Борисюк.

Доповідачі прогнозують успішне завершення призовної кампанії на території району. Натомість складнішою є ситуація із залученням громадян на службу за контрактом. Очільниця виконавчої гілки влади краю Ольга Ващук вкотре акцентувала на прийняті відповідних програм по виплатах заохочувальної одноразової матеріальної допомоги громадянам, які виявили бажання служити за контрактом в Збройних силах України. 

Окрім того, керівникам територіальних громад рекомендовано розглянути пропозицію щодо створення у їхніх штатних структурах підрозділів, які опікуватимуться «військовими» питаннями.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 791
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua