24 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У районі відбулося організоване покладання квітів до пам’ятників часів Другої світової війни та новітньої історії України
П'ятниця, 07 травня 2021 17:08

У районі відбулося організоване покладання квітів до пам’ятників часів Другої світової війни та новітньої історії України

8 травня Україна вшанує День пам’яті та примирення, а 9 травня – 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дати є нагадуванням про всенародний подвиг ветеранів, про самовідданість загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій, про мільйони людських бід, що тривали роками.

Тож, щоб вшанувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, хто віддав власні життя за щасливе майбутнє нащадків, на Камінь-Каширщині відбулася урочиста церемонія покладання квітів.

Біля приміщення головної адмінбудівлі краю зібралися керівництво району та міста, представники ветеранських організацій, трудових колективів, громадськість. Учасники тематичного заходу пройшли урочистою ходою середмістям та поклали композиції квітів до пам’ятних знаків, пов’язаних із подіями Другої світової війни та новітньої історії України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих воїнів усіх часів.

Довідково:

Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття.

У війні взяли участь 80 % людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав. Війна розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945-го беззастережною капітуляцією Японії. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема, Голокост), а також уперше і востаннє використана атомна зброя. До армій ворожих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдатів, загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 мільйонів осіб. За результатами війни було створено ООН (Україна – один із засновниць) і сформовано нову систему міжнародних відносин.

Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Найтяжчі – демографічні. Війна й окупація призвели до різкого, катастрофічного зменшення кількості населення, значних деформацій у його національному, статевому, віковому та професійному складі. Демографічні зміни такого характеру відбулися внаслідок взаємодії багатьох чинників: мобілізації значної частини чоловічого населення та їх масової загибелі; депортацій 1939 – 1941 та 1943 – 1945 років; загибелі мирного населення на теренах воєнних дій; евакуації у тилові регіони СРСР на початку війни; масового знищення нацистами та їхніми союзниками значної кількості військовополонених і цивільного населення; депортацій працездатного населення на примусові роботи до Німеччини; жорстокого протистояння сил руху опору в німецькому тилу; високої смертності під час окупації від голоду та хвороб; значного зменшення народжуваності тощо.

Сукупні демографічні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939 – 1945 років наразі оцінюються у понад вісім мільйонів осіб. 

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації  

Переглядів 871
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua