04 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>У Луцьку відбувся фестиваль робітничих професій «ВолиньFEST − 2021»
П'ятниця, 04 червня 2021 15:30

У Луцьку відбувся фестиваль робітничих професій «ВолиньFEST − 2021»

У центрі Луцька сьогодні, 4 червня 2021 року, відбувся фестиваль робітничих професій «ВолиньFEST − 2021», який проводиться уже вдвадцяте. Вихованці понад 20-ти закладів професійної та фахової передвищої освіти Волині презентували свої вироби та провели майстер-класи для бажаючих.

До урочистого заходу долучилися заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук, голова обласної ради Григорій Недопад, заступниця міського голови Ірина Чебелюк та начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна.

«У нас в Україні й на Волині дуже талановита молодь, яка може втілювати нові технології, але завжди залишати у них автентичність, – звернулася до присутніх Людмила Тимощук. – Я радію, що є багато молодих людей, які обирають робітничі професії, адже це наша життєдіяльність. Будівельники, швачки, перукарі та багато інших робітничих спеціальностей є необхідними для нас. Бажаю молоді знайти своє місце в Україні, щастя, успіхів і пам’ятайте, що ви наше майбутнє».

Слід зазначити, що лучанам та гостям міста заклади освіти представили побутові речі, дачні набори, садово-парковий інвентар, сільськогосподарську продукцію, швейні, кулінарні,кондитерські вироби, а також товари з металу, дерева, тощо. Кожен мав можливість придбати товари зроблені майстрами виробничого навчання.

«Кожного року, за виключенням минулого, система професійної звітується перед волинянами: про свою роботу, вміння та знання вихованців. Знаємо, що досконалості не має меж і ми працюємо ще краще, – зазначила Людмила Плахотна. – У Волинській системі професійної освіти функціонує 18 закладів, серед них, 3 структурні підрозділи вищих навчальних закладів. Кожного року роботодавці мають можливість обрати серед 4,5 тисяч випускників професійної освіти підготовлених висококваліфікованих робітників».

Як повідомила начальниця управління освіти і науки ОДА в області у 9-ти закладах професійної освіти уже працює 17 навчально-практичних центрів. Впродовж минулих 4-ох років на розвиток професійних навчальних закладів виділено більше 30-ти мільйонів гривень з різних бюджетів. Найбільше коштів із державного бюджету, однак залучаються також міжнародні і обласні кошти.

Окрім того, за результатами міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти –2020» золотими медалями нагороджені педагогічні колективи Нововолинського та Ковельського навчальних-методичних центрів професійної освіти, а також Камінь-Каширське та Колківське ВПУ. Срібну медаль отримав Торчинський професійний ліцей.

За підсумками конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine 2020», учень Торчинського професійного ліцею виборов срібну медаль у компетенції «слюсарні справи». А в цьому році на Всеукраїнському конкурсі учень Луцького ВПУ спеціальності будівництва й архітектури зайняв перше місце та впродовж року отримуватиме президентську стипендію.

 

 Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 660
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua