24 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Відбувся черговий візит голови РДА до територіальних громад
Середа, 16 червня 2021 16:46

Відбувся черговий візит голови РДА до територіальних громад

Співпраця органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку краю – один з професійних пріоритетів голови райдержадміністрації Ольги Ващук. У хорошу практику ввійшла робота на місцях – зустрічі з очільниками територіальних громад, представниками підприємств та організацій, бізнесових кіл, громадськості.

Тож саме за таким графіком очільниця виконавчої гілки влади в районі сьогодні, 16 червня 2021 року, працювала на теренах Прилісненської та Маневицької територіальних громад. У робочій поїздці також взяли участь перший заступник голови РДА Олександр Михалік і начальниця Камінь-Каширського відділу податків і зборів з фізичних осіб Ірина Платонова.

У Прилісному організували масштабну нараду щодо процесу сезонної заготівлі лісової сировини. Метою заходу став пошук важелів і механізмів, аби заготівельна кампанія проходила максимально прозоро. Адже від цього залежить якість наповнення місцевих бюджетів.

Відтак, під час наради прозвучали основні меседжі:

- бюджетний успіх громад – через ефективну співпрацю з бізнесовими структурами. Громаді, яка прагне отримати надходження у власний бюджет, необхідно пильнувати за тим, чи належно сплачуються податки від заготівлі дарів лісу комерційними структурами на її території;

- лісовий квиток є підставою для заготівлі з комерційними цілями, а відтак заготівельники повинні працювати без порушень, повною мірою легалізувавши свою діяльність;

- обов’язкова робота мобільних груп на пунктах заготівлі. У фокусі уваги – контроль за діяльністю підприємців, які використовують холодильну техніку;

- усі представники бізнесу повинні працювати на рівних правових умовах.

На теренах Маневицької громади голова РДА Ольга Ващук обговорила виробничі питання з Юрієм Хом’яком – в. о. начальника Маневицької виправної колонії та Дмитром Борисом – керівником підприємства державної кримінально-виконавчої служби України (№ 42). Останнє створене з метою залучення засуджених, які перебувають у Маневицькій виправній колонії, до суспільно-корисної праці та отримання прибутку від господарської діяльності. За словами Дмитра Омеляновича, протягом багатьох років на підприємстві виготовлялись якісні та сучасні меблі, як для домашніх осель та офісних приміщень, так і для потреб освітніх закладів. Однак, на сьогодні це підприємство обмежене у реалізації господарської діяльності через брак сировини.

Голова РДА зауважила, що винесе цю проблему на вищий рівень обговорення.

Опісля зі сцени Маневицького центру творчості дітей і юнацтва Ольга Ващук привітала учнів й педагогів із завершенням навчального року. Ольга Петрівна взяла участь у тематичному дійстві «Сузір’я обдарованості – 2021».

Насамкінець голова РДА зустрілася з очільником Маневицької громади Олександром Гаврилюком. З-поміж усього, розмова стосувалася майнових питань.

– Вкотре переконуюсь, що робочі візити у територіальні громади – потрібні та ефективні. Адже це хороша нагода безпосередньо почути про наболіле й злободенне, а почасти оперативно розв’язати наявні проблеми. Захоплююсь ентузіазмом і щирим бажанням керівників органів місцевого самоврядування зробити свої громади кращими, успішними, гідними європейського рівня. Завжди рада співпраці, – ділиться враженнями від робочої поїздки голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації  

Переглядів 898
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua