24 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>Голова РДА Ольга Ващук долучилася до роботи виїзного засідання Госпітальної ради
Середа, 14 липня 2021 18:31

Голова РДА Ольга Ващук долучилася до роботи виїзного засідання Госпітальної ради

Фінансове та кадрове забезпечення закладів охорони здоров’я, спроможність їхньої мережі – питання, що завше актуальні, а особливо в нинішній час. Вони й стали лейтмотивом виїзного засідання Госпітальної ради, яке відбулося сьогодні, 14 липня 2021 року, на базі Маневицької багатопрофільної лікарні.

Засідання очолили заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук спільно з т. в. о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Романом Рудоквасом. До роботи консультативно-дорадчого органу долучилася також голова райдержадміністрації Ольга Ващук, перебуваючи з робочим візитом на теренах Маневицької територіальної громади.

Спершу керівник медичного закладу Олег Бегаль ознайомив членів Госпітальної ради з діяльністю очолюваної установи. Так, присутні мали змогу оглянути приміщення лікарні та поспілкуватись із завідувачами профільних відділень.

Затим Олег Петрович у презентаційній формі детально розповів про штатну структуру, склад персоналу, статистику лікування захворювань, у тому числі із застосуванням новітніх лікувально-діагностичних технологій. Разом з тим, доповідач сфокусував увагу на питанні надходження та використання коштів, спрямованих на розвиток діяльності закладу охорони здоров’я, зокрема реконструкції частини приміщень лікарні під приймальне відділення.

Окрім того, присутні обговорили співпрацю медичних установ із Національною службою здоров’я України та питання киснепостачання для надання ефективної допомоги пацієнтам із захворюваннями на COVID-19.

За підсумками засідання, члени Госпітальної ради прийняли рішення про формування рекомендацій до компетентних органів щодо надання Маневицькій багатопрофільній лікарні статусу опорного закладу.

–  Виїзні засідання дають хорошу можливість практично оцінити ситуацію з метою визначення потреб та перспектив медичних закладів, спільно обговорити процес їхнього розвитку. А це, своєю чергою, забезпечить населення широким спектром якісних медичних послуг, –  зауважує очільниця виконавчої гілки в районі Ольга Ващук.

Довідково:

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 23 березня 2021 року № 135 створено нову Госпітальну раду, як консультативно-дорадчий орган при ОДА.

Основними принципами діяльності Госпітальної ради є колегіальність та відкритість у прийнятті рішень, прозорість діяльності, рівноправність її членів.

До завдань Госпітальної ради належить розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:

- визначення спроможної мережі Волинського госпітального округу;

- плану розвитку Волинського госпітального округу;

- реорганізації та перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги у межах Волинського госпітального округу;

- переліку опорних закладів охорони здоров’я у Волинському госпітальному окрузі;

- інших питань, які належать до компетенції Госпітальної ради Волинського госпітального округу щодо забезпечення надання у ньому медичної допомоги.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 995
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua