05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Головна>Новини>Заготівля дарів лісу, засади національного спротиву, проблемні питання лісопереробної галузі та хід вакцинальної кампанії: відбулася колегія РДА
П'ятниця, 20 серпня 2021 15:30

Заготівля дарів лісу, засади національного спротиву, проблемні питання лісопереробної галузі та хід вакцинальної кампанії: відбулася колегія РДА

Розширене засідання колегії голова райдержадміністрації Ольга Ващук провела сьогодні, 20 серпня 2021 року. До участі в обговоренні питань, що на часі, були запрошені очільники територіальних громад району, представники медичної галузі, контролюючих та правоохоронних органів.

До роботи колегії долучилися й голова районної ради Віктор Сус та міський голова Віктор Пась.

Стан заготівлі другорядних лісових ресурсів на території району: перші підсумки

Перший заступник голови райдержадміністрації, голова комісії з питань організації заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань Олександр Михалік спільно з начальницею Камінь-Каширського відділу податків і зборів з фізичних осіб Іриною Платоновою озвучили основні цифри.

Так, за їхніми словами, до місцевих бюджетів міської, селищних та сільських рад району надійшов 1 млн 173 тис. грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. У розрізі кожної територіальної громади цей розподіл виглядає наступним чином:

- Камінь-Каширська ТГ – 307,6 тис. грн;

- Сошичненська ТГ – 239,9 тис. грн;

- Маневицька ТГ – 227,8 тис. грн;

- Прилісненська ТГ – 213,6 тис. грн;

- Любешівська ТГ – 185,3 тис. грн.

– На сьогодні маємо найкращий показник в області по заготівлі дарів лісу. Варто відзначити, що в цьому напрямку найкраще спрацювали Камінь-Каширська, Сошичненська та Прилісненська громади. Прошу й надалі тримати на контролі заготівельний процес, адже від його належної організації залежить наповнення місцевих бюджетів, – наголосила очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

Правові та організаційні засади національного спротиву

З доповіддю щодо реалізації основних положень Закону України «Про основи національного спротиву», який вступить у дію з 1 січня 2022 року, виступив командир військової частини А7060 Роман Остапчук.

– На території Камінь-Каширського району (с. Хотешів) формується військова частина сил територіальної оборони у складі батальйону. Наразі проводиться набір на військову службу за контрактом в цій частині. Тож для тих, хто виявить бажання підписати контракт, необхідно звертатися у Камінь-Каширський районний центр комплектації та соціальної підтримки, – поінформував Роман Васильович.

Нагадаємо, «Національний спротив» – це залучення усього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії. Такий підхід передбачає, що захист України є всенародною справою і здійснюється як на підконтрольній, так і на окупованій територіях нашої держави. Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору – на тимчасово окупованій території. Крім того, складова підготовки громадян України є вагомим вкладом у національно-патріотичне виховання українців.

Детальніше про національний спротив: https://sprotyv.in.ua/uk/.

Протидія незаконній діяльності у лісовій сфері – пріоритет у роботі місцевої влади, контролюючих і правоохоронних органів

Варто нагадати, що голова райдержадміністрації Ольга Ващук курує районну комісію з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини. Метою її діяльності є приведення лісопереробної галузі до функціонування у правовому полі.

Відтак, нині Ольга Петрівна поінформувала присутніх про результати роботи з виявлення незаконних лісопильних об’єктів на території району.

– З початку цього року проведено 33 рейдових перевірки, в ході яких обстежено 121 об’єкт. Під час відповідних заходів стало відомо, що 33 об’єкти здійснюють діяльність для власних потреб, 65 – зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, 11 – легалізувалися після перевірок, а решті – надіслано рекомендаційні листи з пропозиціями вивести свою діяльність у законне русло. До Єдиного реєстру досудових розслідувань занесено 26 повідомлень про незаконні рубки лісу, по 17 з них на цей час прийнято рішення, 9 залишаються у провадженні слідчого відділення, триває досудове розслідування, – зазначила очільниця виконавчої гілки влади в районі.

Разом з тим, Ольга Ващук повідомила про результати рейдів, проведених на теренах Сошичненської територіальної громади. Зокрема, у Стобихівці виявлено 15 суб’єктів господарювання, які не оформили належним чином свою діяльність. Тож наразі триває їх відпрацювання. Окрім того, 11 транспортних засобів з лісодеревиною об’ємом 98 кубометрів вилучено працівниками поліції. Проводиться досудове розслідування.

– Ми не ставимо за ціль перевірками та рейдами обмежити права підприємців. До тих, хто зареєстрований та має відповідні документи, – претензій немає. Питання виникають до осіб, які працюють нелегально. Тому завдання робочої комісії – вжити заходів щодо узаконення цієї діяльності на території краю та належної сплати податків. Позаяк, боротьба з нелегальним бізнесом – це чітка позиція не лише районного рівня, а й загальнодержавне завдання, – наголосила Ольга Петрівна.

Досягнення колективного імунітету проти COVID-19 – надважливе

Завідувачка Камінь-Каширського районного відділу ДУ «Волинський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Галина Кузнецова поінформувала про стан епідеміологічної ситуації та хід реалізації вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби на території району.

За словами Галини Сергіївни, на сьогодні епідситуація контрольована, характерна міжсезонному рівню, однак викликає занепокоєння активне поширення нового штаму цієї недуги, який надзвичайно агресивний. Тому вакцинація – єдиний спосіб вберегтися від важких наслідків хвороби, госпіталізації чи летальних випадків.

– З метою досягнення колективного імунітету щоденно в районі необхідно вакцинувати 1 270 осіб. Відтак, комунікація з населенням, сприяння медичним працівникам в організації щеплень в колективах і групах епідризику – наше пріоритетне завдання, – зазначила доповідачка.

Слід нагадати, що імунізацію у районі проводять на базі 19 пунктів щеплень та 1 центру вакцинації населення, що в Камені-Каширському.

Щодо всіх питань порядку денного члени колегії прийняли відповідні рішення, а питання підсумків виконання районного бюджету за І півріччя 2021 року розглянули протокольно.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 886
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua