24 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Головна>Новини>У нашій пам’яті назавжди – подвиги земляків, які понад усе любили Україну, – на Камінь-Каширщині вшанували захисників рідної держави
Неділя, 29 серпня 2021 12:07

У нашій пам’яті назавжди – подвиги земляків, які понад усе любили Україну, – на Камінь-Каширщині вшанували захисників рідної держави

У національному календарі є чимало пам’ятних і знаменних дат, котрі стали уособленням любові до України, невимовного патріотизму та здатності до самопожертви. Одна з них – 29 серпня, яке три року тому згідно з Указом Президента встановлене Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Нинішня дата тісно пов’язана з мужністю українського воїнства та скорботою від втрат Героїв. Адже саме на ці серпневі днини 2014-го припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння агресору, наші збройні підрозділи потрапили у вороже оточення, зазнавши великих втрат.

Тому сьогодні в усіх куточках держави проходять заходи вшанування пам’яті тих, хто поклав життя, захищаючи рідну землю.

Так, у храмах району відбулися панахиди, а потому – церемонії покладання композицій квітів до пам’ятних знаків, встановлених краянам, які загинули в боротьбі за незалежність Батьківщини. У Камені-Каширському – це меморіальна дошка Героям Небесної Сотні, стенд пам’яті полеглим в зоні АТО/ООС воїнам, пам’ятник борцям за волю України.

Віддали шану Героям представники місцевої влади – голова райдержадміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус, заступник міського голови Анатолій Шевчик. Серед присутніх також начальник управління соціального захисту населення РДА Максим Демидюк, військовий комісар Камінь-Каширського районного центру комплектації та соціальної підтримки Сергій Гладун.

Разом з тим, керівництво краю та очільники районних установ, що закріплені за сім’ями загиблих, у цей день поклали квіти до могил учасників АТО/ООС і меморіальних дошок, встановлених на їхню честь. Слід зазначити, що саме 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла трагічно загинув краянин Сергій Дем’яник.

– Будьмо вдячні матерям і батькам, які виховали справжніх людей та Героїв. Їм надзвичайно складно, адже біль втрати дітей ніколи не вщухне. Нехай Господь береже їх і надає сил. А в нашій пам’яті назавжди – подвиги земляків, котрі понад усе любили Україну. Вічна шана загиблим. Слава Героям! – зазначила очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

Присутні вшанували захисників України хвилиною мовчання.

До слова, символом пам’яті в цей день є сонях. Зображення квітки обрано не випадково, позаяк саме на полях соняхів розгорталися трагічні події російсько-української війни влітку 2014-го. І саме під цими соняхами сотні українських воїнів віддали свої життя, відстоюючи свободу та незалежність держави.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 889
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua