27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Камінь-Каширський район: вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру
Середа, 06 жовтня 2021 17:45

Камінь-Каширський район: вшанували пам’ять жертв Бабиного Яру

Нинішній тиждень – скорботний, адже в ці пам’ятні дні Україна вшановує 80-ті роковини трагедії у Бабиному Яру – однієї з наймасштабніших каральних акцій, вчиненою нацистами у роки Другої світової війни.

У зв’язку з цим у Камінь-Каширському районі проведені церемонії покладання композицій квітів до пам’ятних знаків жертвам нацистських злочинів, символів Голокосту.

У меморіальних заходах, що відбулися 6 жовтня 2021 року, взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус і міський голова Віктор Пась.

Разом з тим, у ці скорботні дні на Камінь-Каширщині обмежили проведення розважальних заходів; на адміністративних будинках органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, приміщеннях державних установ, підприємств, організацій приспущені Державні Прапори.

У закладах освіти та культури району проведені тематичні заходи: уроки пам’яті, виховні години-реквієми, книжкові панорами, виставки, перегляди спецпроєктів і документальних фільмів про всесвітньо відоме місце трагедії – Бабин Яр.

«Бабин Яр – всесвітньо відоме місце пам’яті, символ Голокосту, нагадування про велику трагедію на українській землі, вчинену нацистськими злочинами проти цивільного населення під час Другої світової війни. Сьогодні складно усвідомлювати, з якою невиправданою жорстокістю 80 років тому знищували безневинних людей.

І хоча жодні слова не здолають історичну несправедливість, ми повинні на повен голос говорити про те, до яких непоправних наслідків може призвести агресія та нетерпимість. Їм немає місця ні сьогодні, ні завтра, ніколи!

Так, це болючі та страшні сторінки нашої історії, однак спомин про тисячі жертв, які загинули в Бабиному Яру, – назавжди у всенародній пам’яті.

Згадаймо ж нині про ці трагічні події приспущеними прапорами, запаленими свічками та молитвою…» – написала голова райдержадміністрації Ольга Ващук на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

До слова, сьогодні, 6 жовтня, у Бабиному Яру відбудеться церемонія вшанування пам’яті жертв трагедії за участі Президента України Володимира Зеленського та президентів Німеччини й Ізраїлю – Франка-Вальтера Штайнмаєра та Іцхака Герцога. 

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 773
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua