28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Облаштування рекреаційних пунктів підвищує туристичну привабливість регіону, – Юрій Погуляйко
П'ятниця, 22 жовтня 2021 22:07

Облаштування рекреаційних пунктів підвищує туристичну привабливість регіону, – Юрій Погуляйко

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко ознайомився з новими туристично-рекреаційними та інфраструктурними об’єктами, облаштованими та відновленими державними лісогосподарськими підприємствами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства області.

Спільно з головою Волинської облради Григорієм Недопадом та начальником Волинського ОУЛМГ Олександром Кватирком очільник області відвідав сьогодні, 22 жовтня, три рекреаційних пункти на території Ковельського, Маневицького та Колківського лісових господарств, а також оглянув лісову дорогу на ділянці Вовчецьк-Костюхнівка.

Загалом сьогодні в області відкрито 6 нових рекреаційних пунктів (після капітальної реконструкції та новозбудовані) у Ковельському, Володимир-Волинському, Прибузькому, Маневицькому, Колківському лісових господарствах, ДП «СЛАП «Ратнеаголіс».

В рамках робочої поїздки керівники області спільно з лісівниками побували у рекреаційному пункті «Лісовичок» (ДП «Ковельське ЛГ»), а також рекреаційних пунктах ДП «Маневицьке ЛГ» та ДП «Колківське ЛГ».

Як зауважив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, волинські ліси – це потужний потенціал для розвитку туризму. Волинь має унікальні туристично-рекреаційні та природні ресурси, однак, не завжди цей ресурсний потенціал використовується ефективно. Тому, на переконання очільника області, облаштування волинськими лісівниками місць для відпочинку, так званих рекреаційних пунктів, допомагає зробити регіон туристично привабливим як для місцевих жителів, так і для іноземних туристів та потенційних інвесторів.

«Сьогодні ми мали можливість відвівати 3 нових рекреаційних пункти, які створені руками лісівників. І це не просто одиничні бесідки у лісі. Це справжні туристичні локації, сучасні облаштовані зони з усіма необхідними атрибутами, парковками, а подекуди ще й з дитячими майданчиками», – наголосив Юрій Погуляйко.

У свою чергу, головний лісівник області Олександр Кватирко зауважив, що загалом у лісах Волині облаштовано 127 великих та 655 малих зон відпочинку.

«Це справжній привід для гордості – Волинь у цьому напрямку впевнено займає лідерство, – зазначив начальник Волинського ОУЛМГ. – Протягом останніх років рекреація на Волині значно пішла вперед у своєму розвитку. Ще у 1996 році зон відпочинку було не більше 20, і це були маленькі, тобто одиничні бесідки».

Також в рамках поїздки по області голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко взяв участь у відкритті лісової дороги, зокрема, ділянки сполученням Вовчецьк-Костюхнівка, що на Маневиччині.

Як зазначив Олександр Кватирко, цьогоріч суттєво нарощено об’єми будівництва лісових доріг. Планується ввести в експлуатацію 57 км дорожнього полотна. Крім того, щороку лісівники утримують в належному стані  700 км, збудованих раніше. Заплановані втрати на такі заходи у 2021 році – в межах 17 млн грн. Це не бюджетні кошти, а зароблені держлісгоспами області.

«Коли говоримо про лісові дороги, саме час наголосити: лісівники  нічого не будують тільки для себе, – зауважив начальник Волинського ОУЛМГ. – Усе, в що вкладають кошти і працю держлісгоспи, покращує економіку, соціальну інфраструктуру та навіть настрій  у громадах Волині. Наші дороги з’єднали між собою десятки населених пунктів».

Окрім того, Олександр Кватирко ознайомив керівництво області з основними виробничими та мисливськими об’єктами Ківерцівщини, а також з роботою модернізованого консервного цеху.

«Хочу наголосити, що  вигляд туристичного об’єкта – це ще не все, адже потрібна дорожня інфраструктура, яка на Волині теж активно розширюється, – зазначив очільник області. – Тому наше спільне завдання – влади, територіальних громад і кожного волинянина – берегти і примножувати ці надбання, зроблені лісівниками»

Голова облдержадміністрації подякував лісівникам за роботу та висловив переконання, що і надалі вони будуть оберігати ліси Волині та сприяти розвитку туристичного потенціалу області.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 441
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua