27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>У районі завершилися командно-штабні навчання з питань цивільного захисту
Середа, 03 листопада 2021 15:05

У районі завершилися командно-штабні навчання з питань цивільного захисту

Другий та третій етапи командно-штабних навчань розпочалися 3 листопада 2021 року з доведення ввідної про проходження територією району потужного буревію, в результаті чого були порушені нормальні умови життєдіяльності населення. У зв’язку з цим вжито невідкладні заходи щодо приведення органів управління та сил цивільного захисту ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Камінь-Каширського району у режим функціонування надзвичайної ситуації, підвищення готовності чергових диспетчерських служб та аварійних формувань до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, зменшення матеріальних збитків і людських втрат від їх наслідків, взаємодії між спеціалізованими службами цивільного захисту, органами управління та установами, підприємствами, організаціями.

Наступна ввідна стосувалася готовності до дій ланки територіальної підсистеми у разі виникнення осередку захворювання на африканську чуму свиней у селі Хотешів. Відповідно до ввідної проведено спільне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій й державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Здійснені першочергові заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного значення, про які доповіли керівники спеціалізованих служб.

Окрім того, під час навчання змоделювали ситуацію, пов’язану з тим, що в ході реконструкції Центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради було виявлено та ідентифіковано снаряд часів Другої світової війни. Аварійно-рятувальні та спеціалізовані служби цивільного захисту продемонстрували свої практичні вміння та навички, а також оперативність і злагодженість дій у цій ситуації.

Під час третього етапу навчання озвучили чергову ввідну – доведення сигналу «Навчальна бойова тривога», указу Президента про введення воєнного стану. Враховуючи вищезазначене, органами цивільного захисту населення відпрацьовувалися дії в разі переведення з режиму повсякденного функціонування в режим функціонування в умовах особливого періоду. Значна увага була приділена питанню евакуації населення. Так,  проведено засідання комісії з питань евакуації, під час якого йшлося про заходи щодо прийому населення, яке евакуюється, його розміщення та першочергове забезпечення життєдіяльності.

Слід зазначити, що в рамках командно-штабних навчань проведені спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту на ДП «Волиньторф», у рамках яких відпрацьовано заходи, спрямовані на зниження можливих наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру та підготовки персоналу до дій у разі їх виникнення.

Тематичні заходи відбулися за участю представників управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації на чолі з начальником Олександром Блащуком, заступника начальника Головного управління ДСНС України у Волинській області Костянтина Романчука, представника Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Волинської області Валерія Денисюка, голови райдержадміністрації Ольги Ващук, керівників спеціалізованих служб цивільного захисту району.

По завершенню командно-штабних навчань присутні підсумували проведену роботу. Зокрема, представники обласної делегації прокоментували спрацювання органів цивільного захисту населення по кожному з об’єктів і визначили достатній рівень готовності спеціалізованих служб до виконання завдань за призначенням.

– Висловлюю щиру подяку за відповідальне ставлення усіх учасників до командно-штабного навчання. Направду, такі заходи дають можливість поглибити теоретичні знання та вдосконалити практичні навички в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Усі  зауваження та бачення фахівців – слушні. Ми їх обов’язково врахуємо в роботі, – резюмувала очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 740
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua