27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>У районі функціонуватиме військова частина територіальної оборони
Середа, 05 січня 2022 15:12

У районі функціонуватиме військова частина територіальної оборони

З 1 січня 2022 року вступив у дію Закон України «Про основи національного спротиву», згідно з яким провідна роль в організації та виконанні завдань територіальної оборони України належить Силам територіальної оборони ЗСУ. Відтак, у кожній області створюється бригада ТрО, яка дислокується по частинах (батальйонах), зокрема, в обласному центрі – управління бригади, а батальйони бригади – у районах (відповідно до нового адміністративного поділу області).

Попередньо органи виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування визначили місця розташування батальйонів бригад ТрО. Так, у Камінь-Каширському районі підрозділ ТрО облаштований на базі села Хотешів, у приміщенні колишньої тублікарні, котре цілком відповідає усім вимогам і нормам. У його постійному штаті служитиме до 50 військовослужбовців особового складу.

Наразі у фокусі уваги – всебічна підтримка та забезпечення підрозділу, аби він повноцінно функціонував і належним чином виконував передбачені Законом державні завдання.

Йдеться про оснащення приміщення необхідними меблями, комп’ютерною технікою, а також фінансування заходів подальшого розгортання сил ТрО. До слова, на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося 24 грудня 2021 року, очільники громад запевнили, що готові надати допомогу, прийнявши відповідні програми матеріально-технічного забезпечення пункту постійної дислокації підрозділу.

Сьогодні, 5 січня 2022 року, голова РДА Ольга Ващук, голова районної ради Віктор Сус і міський голова Віктор Пась побували у селі Хотешів для більш детального вивчення потреб батальйону. У ході робочого візиту посадовці провели зустріч з командиром військової частини А7060 Романом Остапчуком, під час якої обговорили кадрові та організаційні моменти розгортання на теренах району сил ТрО.

– В умовах, коли Україна протистоїть збройній агресії ворога, питання територіальної оборони – надзвичайно важливе. І від того, наскільки злагоджено буде працювати ця система, залежить безпека нашої держави, – зазначила очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук.  

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації 

Переглядів 1664
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua