27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>Триває перевірка стану готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням
Понеділок, 21 лютого 2022 12:05

Триває перевірка стану готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням

Про стан і готовність об’єктів цивільного захисту, що знаходяться на території Камінь-Каширського району, говорили сьогодні, 21 лютого 2022 року, під час апаратної наради, яку провела голова райдержадміністрації Ольга Ващук.

– Протягом останнього часу чи не найобговорюванішою темою у суспільстві залишається ймовірність повномасштабних загроз з боку ворога. Експерти, своєю чергою, намагаються передбачити різні сценарії. Відтак, у цих умовах гостро постає питання безпеки населення, – зазначила Ольга Петрівна. – Тому на сьогодні основний напрямок роботи – перевірка наявності та утримання у належному стані захисних споруд цивільного захисту, їх готовність виконувати відповідні функції у разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням воєнно-політичної обстановки.

Як поінформувала присутніх начальниця відділу оборонної роботи та з питань цивільного захисту населення РДА Галина Чмух, з цією метою при райдержадміністрації створені 3 робочі групи з обстеження фонду захисних споруд цивільного захисту, підвальних та інших заглиблених приміщень, які можуть бути використані в якості захисних споруд цивільного захисту: споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів. Керівниками груп є заступники голови райдержадміністрації. Окрім того, відповідну роботу курують й очільники територіальних громад краю.

За словами Галини Іванівни, на даному етапі триває процес обстеження захисних споруд та їх документування.

– Від того, наскільки якісно спрацюють у цьому напрямку робочі групи, своєчасно подавши відповідні акти на засідання комісії ТЕБ та НС, залежить належне формування фонду захисних споруд та їх електронного обліку. Опісля узагальнена інформація оприлюднюється на офіційних вебресурсах органів влади. Слід зазначити, що в цьому питанні велика роль відведена саме органам місцевого самоврядування, оскільки такий облік споруд повинен бути  в кожній територіальній громаді.

Очільниця виконавчої гілки влади в районі Ольга Ващук наголосила, що обстеження об’єктів цивільного захисту, які знаходяться на території Камінь-Каширщини, необхідно завершити у найкоротші терміни.

– Маємо перевірити, у якому стані вони знаходяться, чи виконують вони свої захисні функції та чи підлягають подальшій експлуатації. Питання – важливе, питання – на часі. Тому на наступній нараді буде заслухано усіх відповідальних про результати проведеної роботи, – резюмувала Ольга Ващук.

 

Відділ інформаційної діяльності, забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування та контролю райдержадміністрації

Переглядів 616
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua