27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Головна>Новини>ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування
Понеділок, 20 червня 2022 16:57

ФССУ відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування

Щороку Фонд соціального страхування України забезпечує тисячі працюючих українців реабілітаційним лікуванням після перенесених важких захворювань і травм, а потерпілих на виробництві – санаторно-курортним лікуванням.

Однак через повномасштабне вторгнення росії ФССУ був вимушений призупинити направлення працівників та потерпілих до санаторно-курортних закладів, більшість з яких прихистили у своїх стінах евакуйованих українців.

Водночас, потреба у реабілітації після складних патологій є нагальною. Тож з червня Фонд соціального страхування України відновлює направлення українців на реабілітаційне та санаторно-курортне лікування. Повний курс лікування фінансується за кошти Фонду.

Укладення тристоронніх договорів для забезпечення реабілітацією застрахованих осіб і членів їх сімей, а також санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві можливе з санаторно-курортними закладами, які не входять до переліку територіальних громад, що знаходяться в районі проведення воєнних (бойових)дій. Також направлення не відбувається до закладів, що перебувають у  тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Відповідні території визначаються наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25.04.2022 № 75, який постійно оновлюється.

Вчасне відновне лікування на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів є запорукою швидшого відновлення після інсультів, інфарктів, операцій та інших важких станів. У чисельних випадках курс реабілітації дозволяє уникнути настання первинної інвалідності. А санаторно-курортне лікування дозволяє потерпілим на виробництві не допустити погіршення стану та оздоровити організм.

Звертаємо увагу на обов’язковості дотримання всіма сторонами оздоровчого процесу основних заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, підвищених вимог щодо безпеки перебування та лікування  застрахованих осіб і потерпілих.

 

Пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Переглядів 431
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua