27 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Середа, 11 листопада 2015 12:27

В Раді пробують змінити безвізові закони настільки, що вони можуть стати на захист майна корупціонерів від арештів та конфіскації - Павло Петренко

В Раді пробують змінити cуть двох важливих проектів законів, які має ухвалити Верховна Рада на виконання плану з безвізової лібералізації, настільки, що вони можуть стати на захист майна корупціонерів від арештів та конфіскації.

Зокрема, це законопроекти, що вдосконалюють спеціальну конфіскацію (№2541а) та арешт майна (2540а), незаконно набутого корупціонерами та іншими злочинцями.

Норми, передбачені в даних проектах законів, розроблені на основі європейських стандартів, були нівельовані правками депутатів під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

В результаті народним депутатам пропонуватимуть голосувати за проекти законів, які втратили первинну мету - гармонізувати українське законодавство з європейським, та полегшити повернення злочинних активів в Україну.

Це поставить під удар візову лібералізацію між Україною та ЄС та заблокує можливість взагалі щось арештувати чи конфіскувати в цій державі.

Фахівці Міністерства юстиції разом з Міністерством закордонних справ та європейськими експертами працювали над цими законопроектами і до потрапляння в Комітет вони повністю відповідали стандартам ЄС.

Але з Комітету до сесійної зали вийшли зовсім інші, спотворені та підмінені по суті проекти законів про арешт та спецконфіскацію, які не мають нічого спільного з вимогами ЄС і з нормами, проголосованими в першому читанні. До прикладу, лише стосовно однієї статті законопроекту комітет врахував більше 20 правок, які концепутально змінюють мету законопроекту та суттєво шкодять діючому режиму арешту та конфіскації майна.

Законопроекти в редакції Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності пом'якшують і так надзвичайно м'який режим конфіскації в Україні. Високопосадовці під санкціями ЄС, котрим в Україні оголошено про підозру і арештовано їх майно, зможуть скористається цим законами після ухвалення, щоб розблокувати те майно в Україні, що на сьогодні арештовано, адже кримінальний закон має зворотню силу, якщо пом'якшує покарання.

Переглядів 1464
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua