19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Вівторок, 23 лютого 2016 11:30

У Transparency International розповіли, що в Україні заважає покаранню чиновників за корупцію

Міжнародна антикорупційна неурядова організація Transparency International заявляє, що система в Україні чинить спротив щодо притягнення чиновників до відповідальності за корупцію.
В Україні збільшилася кількість викривачів корупції / gdefon.com
Про це свідчать показники нового дослідження Індексу сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index) від Transparency International, опубліковані на офіційному сайті організації.
«Показники цьогорічного індексу CPI підтверджують, що рушійною силою змін в Україні є самі громадяни: громадські організації, журналісти-розслідувачі, викривачі корупції. Саме вони контролюють посадовців, під їхнім тиском справи проти корупціонерів при владі доходять до суду. Але далі система чинить спротив, і реально мало хто з корупціонерів отримує справедливе покарання», - коментує результати CPI-2015 виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара.
В організації зауважують, що здобути підвищення рейтингу цього року Україні вдалося завдяки більш критичному ставленню суспільства до корупціонерів.
Зокрема, зазначається, що збільшилася кількість викривачів корупції, зростає число гострих матеріалів про корупціонерів у ЗМІ, на які влада змушена реагувати. Представники законодавчої та виконавчої гілки влади дедалі менше використовують свої службові повноваження для незаконного збагачення, побоюючись зіпсувати свій імідж в очах суспільства.
«Утім, питання невідворотності покарання корупціонерів залишає бажати кращого. На сьогоднішній день високопосадовці рідко притягуються до відповідальності та отримують належне покарання за свої злочини»,- наголосили в ТІ.
Також в організації заявили про незначне просування в частині створення державних інституцій з протидії корупції, що відмічено у дослідженні Freedom House Nations in Transit.
«Влада дійсно зробила низку позитивних кроків у бік створення законодавства щодо важливих антикорупційних органів, але зволікає з його імплементацією. Окремим болючим питанням залишається намагання представників влади особисто контролювати обрання керівництва цих органів», - йдеться у повідомленні.
Найгірше на індексі сприйняття корупції позначилася взаємодія влади та бізнесу. За останній рік рівень корупції зріс у частині надання комунальних послуг підприємцям, щорічних податкових відрахувань. За цим показником Україна отримала 3 бали за шкалою World Economic Forum Executive Opinion Survey. Водночас, як зауважує ТІ, відбулося несуттєве покращення щодо винесення судових рішень на користь підприємців і етичних норм поведінки державних чиновників при спілкуванні з представниками бізнесу. Але позитив у цих питаннях не переважив негатив від взаємодії із комунальниками та податківцями.
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1247408-u-transparency-international-rozpovili-scho-v-ukrajini-zavajae-pokarannyu-chinovnikiv-za-koruptsiyu.html

Переглядів 1691
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua