20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Середа, 09 березня 2016 13:07

Наталія Cевостьянова обговорила реформу пенітенціарної системи з представниками норвезької делегації

03 березня у Міністерстві юстиції відбулася зустріч першого заступника Міністра юстиції Наталії Севостьянової з норвезькою делегацією на чолі із заступником генерального директора Міністерства юстиції та громадської безпеки Норвегії Тонє Мейніч.
Основною темою зустрічі став запуск Міністерством юстиції реформи пенітенціарної системи.
«У цьому році реформа пенітенціарної системи є пріоритетною для Міністерства юстиції. І нам дуже приємно, що наші міжнародні партнери цікавляться цією реформою і готові надати свою всебічну підтримку. Ми переконані, що ваш досвід буде дуже корисний для нас», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.
Вона наголосила, що Україна отримала у спадок стару пенітенціарну систему радянського зразка, яка фактично не змінювалася останні 75 років. Дана системи нині вимагає термінового реформування для забезпечення тих, хто потрапив до установ відбування покарання, людськими умовами та запровадження сучасних систем повернення засуджених до суспільства та нормального життя.
За її словами після прийняття нового кримінального кодексу вдалося значно скоротити кількість ув'язнених. Нині вже діє так званий «закон Савченко», який так само забезпечить подальше скорочення кількості тих, хто відбуває покарання.
«Ми розуміємо нині важливість змін, і почати ці зміни ми вирішили з реформи структури пенітенціарної системи. У Міністерстві буде створено 3 департаменти, які займатимуться цими питаннями», - зауважила Наталія Севостьянова.
Разом з тим буде оптимізовано структуру по всій країні, проведено демілітаризацію пенітенціарної служби та запроваджено набір нових співробітників через прозорі й відкриті конкурси. Водночас буде покращено прозору систему закупівель товарів та послуг.
Учасники зустрічі також підняли питання, пов'язані із запуском пілотного проекту в окремих областях, питання запуску системи пробації та міждержавну угоду, яка спрямована на підтримку Норвегією реформи пенітенціарної системи в Україні.

Переглядів 1827
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua