19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Квітень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Понеділок, 21 березня 2016 14:06

На прес-конференції керівники юстиції Волині говорили про реформи Міністерства юстиції України

На виконання доручення Міністерства юстиції України, 17 березня 2016 року в приміщенні головного юридичного відомства області за участі керівництва Головного територіального управління юстиції у Волинській області проведено прес-конференцію – "Реформування територіальних органів юстиції та системи надання безоплатної правової допомоги, вдосконалення системи он-лайн послуг".
У прес-конференції взяли участь Валентин Кухарик – начальник Головного територіального управління юстиції у Волинській області; Ростислав Руденко – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області; Ольга Семенюк – заступник начальника головного територіального управління юстиції у Волинській області з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації; Анатолій Клехо – заступник начальника управління ДВС Головного територіального управління юстиції у Волинській області; Наталія Курта– голова відділення нотаріальної палати України у Волинській області.
На заході були присутні журналісти провідних міських, регіональних ЗМІ, представники друкованих, електронних, теле- і радіокомунікацій. Мета прес-конференції – довести до широкого кола громадян інформацію про основні напрямки реформування територіальних органів Міністерства юстиції України.
Під час прес-конференції висвітлено питання щодо реформування територіальних органів Міністерства юстиції України, розвитку системи надання безоплатної правової допомоги та діяльності місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, передачі функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Учасники заходу торкнулися також питань щодо участі у реформуванні нотаріусів, роботи ДВС та зміни, які очікуються у цій сфері, а також онлайн-сервісів Міністерства юстиції України.
Очільник юстиції Волині Валентин Кухарик підкреслив, що головним орієнтиром діяльності органів юстиції у поточному році є подальше реформування районних та міських управлінь юстиції та розширення системи правової допомоги.
Зокрема, Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 11.02.2016 № 99 "Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги".
Документом передбачено: ліквідацію 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях, з них 18 територіальних управлінь юстиції Волинської області; утворення 428 бюро правової допомоги при місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які забезпечуватимуть громадян правовим захистом та доступом до он-лайн сервісів Міністерства юстиції України.
На Волині таку допомогу уже надають 3 місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Луцький, Володимир-Волинський та Ковельський) та 14 бюро з надання правової допомоги, які найближчим часом будуть створенні. У новостворених Бюро громадянам надаватимуть безоплатну правову допомогу.
Українці, які не мають доступу до Інтернету, зможуть скористатися перевагами онлайн-послуг, а консультант допоможе отримати ту чи іншу довідку, подати заяву тощо.
На думку керівника юстиції Волині таке рішення сприятиме суттєвому розширенню доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги та безоплатної вторинної правової допомоги, а також електронних сервісів Міністерства юстиції на рівні територіальної громади.
Сьогодні основне завдання головного територіального управління юстиції в області проінформувати наших громадян про ці реформи, роз'яснити через ЗМІ про завдання, які вирішуватимуть новостворювані Бюро правової допомоги.
Цей захід підготовлено спільними зусиллями Волинського прес-клубу та головного територіального управління юстиції в області.

Переглядів 1813
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua