05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Четвер, 24 липня 2014 12:30

ПРОЕКТ програми зайнятості населення Камінь – Каширського районуна період до 2017 року

              СХВАЛЕНО

                                                                             розпорядженням голови

     районної державної

     адміністрації

                                                                                                              від ______ №_________

ПРОЕКТ

програми зайнятості населення

 Камінь – Каширського району

на період до 2017 року

 

ПРОГРАМА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ

КАМІНЬ – КАШИРСЬКОГО РАЙОНУ  НА ПЕРІОД ДО 2017  РОКУ

Паспорт програми зайнятості населення

Камінь – Каширського району  на період до 2017 року

1.

Ініціатори розроблення Програми

Районна державна адміністрація

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Розпорядження голови районної  державної адміністрації від                         2013 року №

3.

Розробники Програми

Управління  соціального захисту населення райдержадміністрації, районний  центр зайнятості, обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів України

4.

Співрозробники

Програми

Структурні підрозділи райдержадміністрації, громадська  організація роботодавців, профспілки

5.

Відповідальний виконавець Програми

Управління  соціального захисту населення райдержадміністрації

6.

Учасники Програми

Структурні підрозділи райдержадміністрації, громадська  організація роботодавців, профспілки, обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів України

7.

Термін реалізації Програми

2013 – 2017 роки

Програму  зайнятості розроблено  відповідно до статті 18 Закону України “Про зайнятість населення” , статті 24 Закону України „ Про місцеві державні адміністрації”, та на основі аналізу стану соціально – економічного розвитку району в 2012 році .

У  даній Програмі визначені прогнозні показники ринку праці та визначені   завдання, які націлені  на  подолання  негативних  тенденцій  в  сфері  зайнятості  населення , гарантії держави щодо прав громадян на працю та реалізації їхніх прав на соціальний захист від безробіття.

І. Основні підсумки виконання Програми зайнятості населення

Камінь – Каширського району  за попередній період

У 2012 році робота органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування району спрямовувалася на виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку району на 2012 рік ( далі - Програма), створення умов для реалізації Програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада", інших нормативно – правових актів. Як результат – продовжується тенденція зростання обсягів у реальному секторі економіки.

Завдання по  надходженню до загального фонду місцевих бюджетів по власних доходах району  виконано на 102,2 % або  на 382,5 тис. грн. більше.

В районі відсутня заборгованість по заробітній платі на економічно активних підприємствах. Середньомісячна заробітна плата штатних працівників зросла протягом року на 17,8 % ( за Програмою прогнозувався приріст  6%)  і склала 1921 грн.

За статистичними даними фінансовий результат від звичайної діяльності суб’єктів господарювання району (без врахування СВК) склав 1,8 млн. грн. прибутку.

Реалізацію промислової продукції здійснюють підприємства ТОВ „ДОФ-АРБО”, державне підприємство „Камінь-Каширське лісове господарство” та ТОВ «Лісопереробне виробництво МС».

У 2012 році підприємствами  реалізовано промислової  продукції на суму 20,9 млн. грн., що становить 128% до 2011 року ( Програмою передбачалось 110,4%). В  розрахунку на одного жителя  обсяг реалізації  становив 333 грн. В загальному обсязі реалізації промислової продукції по області частка району складає 0,2%. 

           Весь обсяг реалізації продукції складає оброблення деревини та виробництво виробів з деревини, крім меблів.

Річний оборот роздрібної торгівлі у торговій мережі склав 366,3 млн. грн., що в порівняних цінах становить 110,6% до 2011 року. Середньомісячний   оборот     загального  продажу  товарів  в  розрахунку  на

одного жителя становить 480 грн.  Оборот ресторанного господарства становив 103,3 млн. грн., або 93,3% до 2011 року.

Підприємства району реалізували послуг на суму 3,2 млн. грн. Обсяг реалізованих послуг у розрахунку на одного жителя становив 50,4 грн.

На експорт в зовнішньоекономічній діяльності підприємства району відправили товарів на суму 4,5 млн. дол. США. Імпорт товарів одержано на суму 873 тис. дол. США. У зовнішньоекономічній діяльності підприємств району зберігається позитивне сальдо на суму 3,6 млн. дол. США.

Протягом року в бюджетній сфері  впроваджено 53 заходи по енергозбереженню. Загальна вартість впровадження становить 5,2 млн. грн., що забезпечило  економію  686,6 тонн умовного палива, розрахунковий економічний ефект від впровадження заходів   становить 2,5 млн. грн. Затверджено наміри впровадження енергозберігаючих заходів на 2013 рік.

 Здійснюється контроль та забезпечується своєчасність і повнота оплати установами  спожитих енергоносіїв.

Вжитими заходами досягнуто позитивних результатів у розвитку сільськогосподарського виробництва: зібрано 27,7 тис. тонн зерна,  овочів – 26,4 тис. тонн, накопано 87,7 тис. тонн картоплі ,Зросло поголів’я великої рогатої худоби.

Поліпшенню ситуації в агропромисловому виробництві сприяла фінансова підтримка галузі. Загальна сума коштів, вкладених у розвиток сільського господарства району, становить 1 млн. 766,1 тис. грн., в тому числі з районного бюджету виділено 81,5 тис. грн., з обласного – 324,1 тис. грн., з державного –    1 млн. 360,5 тис. грн.

ДП “Камінь-Каширський лісгосп” реалізовано продукції на суму 26,9 млн. грн. Доля експорту в реалізованій продукції становить 32,7%. За звітний період від рубок головного користування було заготовлено 32,6 тис. куб. м,  від рубок догляду – 41,2 тис. куб. м деревини. На ведення лісового господарства використано  17,7 млн. грн., в тому числі власних-17,4 млн. грн.

Пущено в переробку 25,4 тис. куб. м і одержано продукції переробки на суму 10 млн. грн.

Середньооблікова кількість штатних працівників на підприємстві становить 163 чоловік.

Чистий прибуток від діяльності підприємства склав 296 тис. грн. В бюджет сплачено 2,2 млн. грн. податків, в тому числі до державного – 1,4 млн. грн., до місцевого – 834,9 тис. грн.

Державним підприємством  СЛАП „Камінь-Каширськагроліс" вироблено товарної продукції на суму 11,6 млн. грн., що становить 120,1% до  плану. Реалізовано продукції на суму 10,4 млн. грн., в т. ч. на експорт - на суму  1,1 млн. грн., що становить 10,7% до загального обсягу реалізації. Товарів народного споживання реалізовано на суму 1,4 млн. грн.

Середньооблікова кількість штатних працівників становить 210 чол. Середньомісячна зарплата одного працюючого зросла протягом року на 10,5%

і складає 1838 грн.

Підприємство закінчило  рік з прибутком на суму 336 тис. грн.

Відсутня заборгованість по платежах до бюджету та заробітній платі.

В бюджет сплачено 3 млн. 120 тис. грн. податків і зборів, в тому числі до державного – 2,7 млн. грн., до місцевого – 413 тис. грн.

У 2012 році значно зміцнено матеріально - технічний стан закладів соціальної сфери.

Відновлюються об’єкти культури і відпочинку громадян. Капітально відремонтовано клуб села Іваномисль. Відкрито новозбудований будинок культури у с. Тоболи. Господарським способом завершується будівництво клубу у с. Теклине.

Належним чином утримуються заклади охорони здоров’я. Проведено часткову заміну вікон на енергозберігаючі у приміщенні поліклініки на суму 69 тис. гривень, в усіх 8 амбулаторіях і 26  фельдшерсько-акушерських пунктах.

Активізувалась діяльність по ремонту шляхів району. За рахунок коштів державного бюджету проведено ремонт доріг у селах району.

Станом на 01.01.2013 року в районі зареєстровано 1976 суб’єктів підприємницької діяльності, в тому числі 102 юридичних особи та  1874 фізичних – осіб підприємців. Протягом року започаткували діяльність 123 підприємці.

 Стан економічного та соціального розвитку району  значним чином впливає на стан зайнятості населення. Серед незайнятих громадян, які перебували на обліку в районному  центрі зайнятості, 50,9 % складають жінки, 51,4 % - молодь у віці до 35 років, 11 % - випускники загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних та вищих закладів освіти та 65,3% сільське населення.

Робота щодо забезпечення соціального захисту населення від безробіття спрямована на підвищення ефективності та якості обслуговування громадян в період пошуку ними роботи, надання повного спектру соціальних послуг незайнятому населенню, запобігання масовому безробіттю, кількісної і якісної збалансованості ринку праці, вжиття комплексу заходів щодо сприяння працевлаштуванню шляхом здійснення активної політики зайнятості на ринку праці і надання соціальної та матеріальної підтримки громадянам, що потребують соціального захисту.

   Ринок праці становить 1312 осіб, зареєстровано за звітний період 1009 осіб. Станом на 01.01.2013 року на обліку в районному центрі зайнятості перебуває   239  безробітних.

Вирішення завдань  Програми лежить у площині:  збереження  діючих, відновлення  та створення нових робочих  місць  на підприємствах, в установах та організаціях працевлаштовано на вільні та новостворені робочі місця 632  особи; працевлаштовано на дотаційні робочі місця 43 осіб; Розширення сфери прикладання праці відбулося за рахунок розвитку малого підприємництва, на яке припадає три чверті створених робочих місць;

-             розширення  самостійної зайнятості   населення  і розвитку підприємницької  ініціативи надано одноразово допомогу по безробіттю для відкриття власної справи 12 осіб ;

-             сприяння підготовці  робочої сили, професійний склад  і кваліфікаційний рівень якої  відповідає  потребам ринку праці направлено на профпідготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 213 осіб, відповідно до попередніх років рівень охоплення навчанням зріс до 23%, рівень працевлаштування після проходження  навчання становить 97,9%, що немало важно .

  З метою надання можливості для тимчасової зайнятості громадян, які втратили роботу, для підвищення трудової активності незайнятих громадян, їх фінансової підтримки , вирішення економічних та соціальних питань районним  центром зайнятості укладено 181 договір на 480 робочих місць. Проводиться робота щодо урізноманітнення видів громадських робіт,  благоустрій  та впорядкування   територій населених пунктів,  кладовищ, догляд за громадянами похилого віку,  ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери.

      Стратегічними партнерами в реалізації державної політики зайнятості є роботодавці, саме вони визначають ситуацію на ринку праці, створюють нові та забезпечують існуючі робочі місця, тому велика увага приділяється тісній співпраці з ними, наданню практичної допомоги у підборі необхідних працівників та сприяння у більш ефективному працевлаштуванні незайнятих громадян за рахунок створення додаткових робочих місць.

Впродовж 2012року роботодавцями було створено         368     нових робочих місць, та за звітний період  було зареєстровано  353     договори, а ліквідовано    299  одиниць. На даний час  є 843      діючих договорів.

З метою залучення соціальних партнерів до співпраці проводиться активна інформаційно - роз’яснювальна робота серед керівників та представників кадрових служб підприємств, організацій та установ міста, незайнятого населення, безробітних, учнів шкіл  щодо соціальної вагомості підбору роботи, мотивації до праці та соціального захисту. Особлива увага приділяється семінарам інформаційним та  з техніки пошуку роботи, за звітний період проведено 276 профорієнтаційних заходів, 34 тренінги, 12 ярмарок, 32 виїздних акції для незайнятого населення, 64 заходи з учнями шкіл, 15 – з вчителями та батьками.

Для інформування користувачів послуг служби зайнятості про можливості залучення додаткових ресурсів для реалізації власних ідей зайнятості, підтримки вже існуючого особистого господарства, шляхів здобуття необхідних знань чи кваліфікацій в центрі  зайнятості створено інформаційний  куточок «Ваші шанси та можливості», в якому  розміщена інформація про діючі проекти підтримки сільських жителів, громадських організацій.  Розміщено матеріали щодо можливостей зайнятості  через роботу в громадських організаціях та участі в проектах, які реалізуються в  районі та області.

У співпраці із партнерами на Волині активно функціонують проекти: «Зимова аграрна школа», «Вчимо працювати», «Школа підтримки культури та туризму», «Школа безпеки та порядку».

В рамках реалізації освітнього проекту «Школа підтримки культури і туризму» в червні  2012 року  проведено робочу зустріч з представниками районного  управління культури і туризму, сільськими головами, підприємцями в галузі зеленого туризму з питань перспектив розвитку туризму в регіоні, відродження та розвитку народних ремесел. В заходах взяли участь 21 особа.

Спеціалістами центру  зайнятості проведено дослідження майстрів народних промислів, які проживають в нашому районі. В результаті, сформовано банк даних  майстрів-умільців народних промислів, які займаються вишивкою, лозоплетінням, соломникарством, художньою обробкою дерева,  писанкарством, ковальською справою, бондарством та оформлено стенд.

В 2012 року пройшло 4   заняття в «Зимовій агрошколі» п’ятого сезону за участю 65 осіб. Проведена робота  дозволяє кооперувати селян за наступними напрямами: садівництво, картоплярство, квітникарство, бджільництво, тваринництво, вирощування грибів та овочів в теплицях, переробка овочів та фруктів.

           З метою забезпечення росту заробітної плати працюючих, зниження рівня тіньової зайнятості, проведено бліц-навчання  роботодавців за галузевою ознакою для:

-  власників родинних ферм та членів особистих селянських господарств (квітень);

-   роботодавців лісової та деревообробної галузі (березень);

     -   навчання роботодавців готельно-ресторанного бізнесу (липень);

-   роботодавців сільськогосподарської галузі (листопад);

-   навчання роботодавців транспортної галузі (жовтень).

           В бліц-навчаннях взяли участь  78 роботодавців, 18 членів сімейних ферм та дрібних сільгосппереробників.

II. Основні тенденції соціально-економічного розвитку регіону та розвитку регіонального ринку праці

Програма зайнятості населення району на 2013- 2017  роки – це документ, який регулює ринок праці району і спрямований  на забезпечення проведення політики зайнятості населення та соціального захисту  від безробіття. Вона являє собою своєрідний план дій для органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, усіх соціальних партнерів у вирішені економічних і соціальних питань, посиленні інвестиційної привабливості району, розвитку аграрного комплексу та сільських територій, підвищенні рівня зайнятості населення, пом’якшені соціальної напруги.

Основною метою економічного і соціального розвитку району у наступних роках  має стати забезпечення сталого економічного розвитку шляхом створення для населення, господарського комплексу району, внутрішніх та зовнішніх інвесторів можливостей для реалізації власних інтересів, створення високооплачуваних робочих місць, отримувати доходи та достатньо наповнити бюджет.

Пріоритетними завданнями органів виконавчої влади є:

забезпечення розвитку провідних галузей економіки, в тому числі агропромислового виробництва та промисловості,

розвиток інфраструктури, в т.ч. дорожньої та соціальної сфери;

повне забезпечення соціальних гарантій та виплат;

економія енергоносіїв, оптимізація видатків з бюджету,

розвиток транскордонного співробітництва;

забезпечення сприятливого клімату для бізнесу та інвесторів і стимулювання їх співпраці;

формування туристично-рекреаційного комплексу, збереження мережі закладів культурної спадщини та пам’яток архітектури;

          підвищення рівня  зайнятості населення шляхом забезпечення доступу до інформації, індивідуальних консультацій і послуг безробітним при пошуку роботи і підприємствам при підборі кадрів, сприяння скороченню невідповідності між попитом і пропозицією професій, підготовкою і перепідготовкою безробітних.

Основна ціль на ринку праці у 2013 -2017  роках є сприяння повній, продуктивній і вільно обраній зайнятості шляхом здійснення цільових заходів щодо регулювання ринку праці.

Основні завдання визначені як:

оптимізація зайнятості населення шляхом поліпшення структури зайнятості, формування нових професійних навичок, підвищення мобільності робочої сили;

сприяння зайнятості населення, насамперед неконкурентоспроможних на ринку праці категорій громадян (інвалідів, молоді, особливо випускників навчальних закладів, жінок з дітьми та одиноких матерів тощо);

здійснення заходів щодо підвищення рівня мотивації зайнятості та конкурентоспроможності робочої сили.

З метою підвищення  зайнятості населення району, необхідно досягти стійких позитивних результатів, що характеризуються покращенням якості проінформаності, зростання рівня працевлаштування громадян, у тому числі  після завершення професійного навчання, розширення бази  даних про актуальні вакансії з гідними умовами  та оплатою праці, зменшенням обсягів довготривалого безробіття серед молоді та інших неконкурентоспроможних категорій населення.

Кількісними і якісними критеріями досягнення  цих завдань буде збільшення чисельності зайнятого населення, охопленого активними заходами сприяння зайнятості;  та  громадян, вивільнених у зв’язку зі скороченням виробництва. Для цього необхідно знайти шляхи, можливості щодо зайнятості працездатної   людини, а саме: розширити   форми  і методи інформаційно-роз’яснювальної роботи з незайнятим населенням, що є    одним з основних засобів покращення  рівня  обізнаності клієнтів служби зайнятості із ситуацією на ринку праці, з основними тенденціями попиту на робочу силу, з переліком професій, що актуальні на місцевому ринку праці.    Районна  служба зайнятості сьогодні сприяє активізації дій са­мої людини у пошуку роботи та допомагає їй в швидшому отри­манні підходящого місця відповідно до здібностей працівника, йо­го особистих інтересів. У зв'язку з цим центр зайнятості вирішує такі завдання, як надання громадянам, які звертаються до центру зайня­тості, інформаційної та консультативної допомоги для сприяння прийняттю кожним свідомого та самостійного вирішення питань власної зайнятості. Але працівники центру зайнятості розуміють, що самим  все це вирішити позитивно не можна. Такі питання вирішуються спільними діями: представників влади,  роботодавців та сільгоспвиробників, представників громадських організацій.

Виконання зазначених пріоритетів в поєднанні з розвитком перспективних галузей економіки, малого та середнього бізнесу, реалізації комплексу заходів щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення сприятиме зменшенню прихованого безробіття, працевлаштуванню вивільненої надлишкової робочої сили на новостворених робочих місцях, підвищенню економічної активності  та зайнятості населення, соціальному захисту найбільш вразливих категорій населення.

Фінансове забезпечення реалізації Програми

Фінансове забезпечення Програми здійснюватиметься відповідно до чинного законодавства за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду підтримки підприємництва, Фонду соціального захисту інвалідів, асигнувань державного бюджету, підприємств, установ та організацій.

Координація та контроль за реалізацією Програми

Організаційне і методичне супроводження  та контроль за реалізацією Програми здійснюється управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, районним центром зайнятості та обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів України.

Механізм управління за виконанням Програми включає:

-       проведення моніторингових досліджень ринку праці району, у тому числі створення нових робочих місць, оцінку фактичного стану ринку праці, інформування про стан справ у сфері зайнятості, підготовку пропозицій та рекомендацій щодо регулювання зайнятості;

-       інформування про хід виконання Програми, у разі потреби – внесення пропозицій щодо її коригування;

-       розгляд на сесіях районної ради, засіданнях колегії райдержадміністрації, нарадах у голови райдержадміністрації звіту виконавців про реалізацію заходів та завдань районної  програми зайнятості;

-       інформування про хід виконання Програми через засоби масової інформації.

 

ІІІ. Напрями та заходи щодо поліпшення ситуації у сфері зайнятості населення до 2017 року

 

 

Орієнтовна структура

1. Розширення сфери застосування праці та стимулювання заінтересованості роботодавців у створенні нових робочих місць:

- підвищення заінтересованості роботодавців у створенні нових робочих місць, посилення мотивації до легальної продуктивної зайнятості, підвищення рівня зайнятості сільського населення, сприяння працевлаштуванню молоді у сільській місцевості; сприяння підвищенню підприємницької ініціативи громадян, зміцненню державно-приватного партнерства, розвитку індустріальних парків; посилення співпраці виконавців державних цільових програм і Державної служби зайнятості України з метою укомплектування безробітними створених робочих місць; сприяння організації та виконанню громадських та інших робіт тимчасового характеру.

 

Обласний центр зайнятості,

 

 

1.Проводити з жителями сільської місцевості  профінформаційну роботу щодо орієнтації на самозайнятість та зайняття підприємницькою діяльністю з використанням „Каталогу підприємливих ідей для безробітних Волині” та фотоальбому „Підприємливі люди Волинського села”, подальше продовження роботи «Зимової агрошколи»».

Районний центр зайнятості

2013-2017роки

2. Сприяти зайнятості громадян шляхом:

- розвитку особистих селянських господарств;

- розвитку фермерських господарств.

- розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

( сільські ради району);

Райдержадміністрація, відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА, органи місцевого самоврядування. районний центр зайнятості

2013-2017роки

3.Провести заходи з нагоди Дня підприємця.  Запровадити щорічне проведення ярмарок дрібних промислів «Волинь особлива»

Райдержадміністрація,районний центр зайнятості

Вересень 2013р

4. Залучати  до сімейного підприємництва у сфері сільського „зеленого  туризму” за професіями народних промислів та у сфері обслуговування громадян.

Бузаківська с/р, Видертська  с/р,Новочервищанська с/р),  поповнити збірку « Запроси на рідну Волинь» для рекламування туристичної привабливості району.

Райдержадміністрація, відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА, органи місцевого самоврядування, районний центр зайнятості

2013-2017роки

5.Проводити бліц-навчання роботодавців за галузевою ознакою

Районний центр зайнятості, організація роботодавців району

2013-2017роки

6.Проводити обстеження підприємств за рівнем заробітної плати менше мінімальної

відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА, управління соціального захисту населення РДА

Протягом року

7.Здійснювати роз’яснювальну роботу про соціальну відповідальність бізнесу шляхом  проведення ярмарків, презентацій, оновлення каталогу про соціально-відповідальних роботодавців краю

Районний центр зайнятості, організація роботодавців району

2013-2017роки

8.Проводити інформаційно-роз'яснювальну роботу  щодо залучення безробітних до громадських  та інших робіт тимчасового характеру,  фінансування організації яких здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

Районний центр зайнятості,  роботодавців району

2013-2017роки

9.Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців щодо стимулювання працевлаштування громадян (компенсація єдиного внеску),                                     які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці

Районний центр зайнятості

2013 рік

10.Сприяти залученню прямих іноземних інвестицій, власних коштів підприємств з метою створення нових виробництв, запровадження новітніх технологій

( ТзОВ „ ДОФ АРБО” , ДП „ Камінь – Каширський лісгосп”, ТзОВ « СП ПСБ Волинь»)

Райдержадміністрація, відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА

2013-2017 роки

2. Підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності економічно активного населення:

- сприяння роботодавцям у здійсненні професійного навчання працівників на виробництві; забезпечення організації професійного навчання зареєстрованих безробітних (зокрема, навчання за інтегрованими професіями) та сприяння організації роботи з підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями.

1. Проводити інформаційну роботу по питанню популяризації робітничих професій пріоритетних галузей економіки шляхом проведення професіографічних екскурсій, презентацій професій, днів відчинених дверей навчальних закладів, турнірів КВК, професійних дискотек, виїзних акцій з використанням мобільних центрів служби зайнятості, профорієнтаційних терміналів

Районний центр зайнятості , відділ освіти

2013 -2017роки

2.Інформувати громадськість про зміст, терміни навчання, умови надання освітніх послуг навчальними закладами району для працюючого населення, публічно через сайти обласної та районної  державних адміністрацій, районної служби зайнятості

Райдержадміністрація, районний центр зайнятості , відділ освіти,

2013 -2017роки

3.Поповнити інформаційні матеріали в школах,  професійно-технічному училищі, центру зайнятості  місцевими прикладами кар’єрного росту, висвітлювати їх в  засобах масової інформації

Районний центр зайнятості

2013 -2017роки

4.Організовувати  професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації шляхом стажування, індивідуального навчання та неформального професійного навчання  під замовлення роботодавців:, СМП „Камінь-Каширськагробуд”,  ДП „Камінь-Каширський лісгосп”, фізичних осіб-підприємців

Районний центр зайнятості, роботодавці району

2013 -2017роки

5.Проводити   опитування роботодавців щодо визначення перспективної потреби в кадрах (індивідуальне, поштове, телефонне) та надавати консультативну, методичну допомогу з питань професійного навчання працівників на виробництві.

 Районний  центр зайнятості

2013-2017 роки

6. Інформувати роботодавців району  щодо діяльності центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості щодо підвищення кваліфікації працівників.

 

Районний  центр зайнятості, організація роботодавців

 2013- 2017 роки

7.Забезпечити підвищення рівня охоплення професійним навчанням зареєстрованих безробітних

Районний  центр зайнятості, організація роботодавців

 2013- 2017 роки

 

3. Підвищення мобільності робочої сили на ринку праці та удосконалення регулювання трудової міграції

( посилення співпраці з суб’єктами господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні, та здійснення контролю за застосуванням праці іноземців в Україні з метою запобігання їх нелегальній зайнятості; реалізація заходів, спрямованих на збалансування попиту та пропонування робочої сили на регіональних ринках праці з урахуванням можливостей працевлаштування і надання житла)

1.Забезпечити консультування населення за допомогою мобільного центру районної  служби зайнятості з питаньзапобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми шляхом формування у потенційних мігрантів правильних соціальних орієнтирів, реальних уявлень про умови й ризики праці за кордоном

Райдержадміністрація, відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА  , районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районний центр зайнятості та

 громадські організації

2013-2017 роки

2. Інформувати населення   про переваги легального  працевлаштування за межами країни:

- шляхом проведення зустрічей з особами, які повернулися за кордону ;

- подання інформацій через ЗМІ

 Райдержадміністрація, районний центр зайнятості

2013-2017роки

3. Забезпечити інформування населення області про вакансії в  інших регіонах

Районний центр зайнятості

2013-2017роки

4.Провести обговорення   з роботодавцями можливостей організації транспортного довезення працівників з віддалених територій до місця роботи

Громадська  організація роботодавців,

Районний  центр зайнятості

2013-2015 рр.

5.Забезпечити безперебійне  транспортне сполучення між населеними пунктами, продовжити реконструкцію освітлюваних мереж та відновлення зовнішнього освітлення населених пунктів району

Райдержадміністрація

2013-2017 рр.

4. Сприяння зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці:

( сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце за отриманою професією (спеціальністю) насамперед молоді та осіб з інвалідністю, осіб інших соціально вразливих верств населення; сприяння підвищенню рівня охоплення професійним навчанням осіб з інвалідністю; вдосконалення діяльності молодіжних центрів праці з метою підвищення якості надання послуг молоді)

1.Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців щодо сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце за отриманою професією (спеціальністю) насамперед молоді та осіб з інвалідністю, осіб інших соціально вразливих верств населення

Районний центр зайнятості

2013-2017 роки

2. Забезпечити:

- профорієнтаційну та психологічну підтримку щодо професійного самовизначення з урахуванням інтересів, здібностей та відповідно до потреб місцевого ринку праці учнівської та безробітної молоді, в тому числі неповнолітніх, які не працюють  і не навчаються, перебувають на обліку в кримінальній міліції, дітей – сиріт, дітей  з багатодітних сімей, що перебувають внадзвичайно  складних умовах, що повертаються з місць  позбавлення волі, випускників загальноосвітніх шкіл.

Районний центр зайнятості, відділ освіти, служба у справах дітей РДА

2013-2017 роки

3.Проведення акцій, семінарів, засідань за круглим столом, виставок, спрямованих на вирішення питання зайнятості молоді, розроблення та впровадження інноваційних механізмів розв’язання проблеми безробіття серед молоді (зокрема, працевлаштування на перше робоче місце), забезпечення працевлаштування соціально незахищених категорій населення шляхом надання дотації роботодавцям на відшкодування заробітної плати

Райдержадміністрація, відділ економічного  розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму РДА  , районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районний центр зайнятості та

 громадські організації

2013-2017 роки

4.Сприяти зайнятості молоді  шляхом  надання профорієнтаційних та консультаційних послуг, з орієнтацією на підприємництво та індивідуальну трудову діяльність,  використовуючи при цьому Каталог підприємливих ідей безробітних Волині, фото ряду „Підприємливі люди Волинського села”, фотовакансії розміщені на веб-сторінці обласного центру зайнятості, проект „Зимова агрошкола”

Районний центр зайнятості, органи місцевого самоврядування, громадські організації

2013-2017роки

5. Сприяти в організації та  проведенні професійного навчання інвалідів, які зареєстровані  в державній службі зайнятості як безробітні, враховуючи рекомендації МСЕК,  вибір виду діяльності,  професії,  місця роботи відповідно до наявних в інваліда кваліфікації, знань, професійних інтересів, нахилів, здібностей та з урахуванням його побажань.

Фонд соціального захисту інвалідів, районний центр зайнятості, відділ освіти та управління соціального захисту населення

2013-2017 роки

 6.Забезпечити надання комплексу соціальних послуг для сприяння працевлаштуванню неповнолітніх відповідно до затвердженого в області  Порядку взаємодії з питань праці та працевлаштування дітей

Служба у справах дітей

райдержадміністрації,

районний

центр соціальних служб для

сім’ї, дітей та молоді райдержадміністрації,

районний  центр зайнятості

2013-2017 роки

7.Провести анкетування роботодавців щодо можливості стажування студентів (учнів ПТУ) на підприємствах, установах та організаціях шляхом опитування, анкетування та сформувати базу даних

Громадська  організація роботодавців,

Районний  центр зайнятості

2013-2017 рр.

8.Актуалізувати інформацію у паспортах підприємств, установ, організацій, що надають можливість стажування студентів (учнів ПТУ) та забезпечити вільний доступ до інформації через сектори, веб-портал центрів зайнятості та центри кар’єри

Районний центр зайнятості

2013-2017 рр.

9. Організувати проведення щорічних місячників на тему: «Особливим сім’ям-особлива увага» (прийомні, з інвалідністю, багатодітні)

Районний  центр зайнятості,

Районний відділ  у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації,

Служба у справах дітей

Травень-жовтень

2013  -2017 рр.

 10.Популяризувати успішних молодих підприємців та підприємницькі ініціативи для самозайнятості молоді

Обласний молодіжний центр праці,

Районний  центр зайнятості,

Районний відділ  у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації,

Служба у справах дітей,

Районна газета та місцеве радіомовлення

2013-2017 рр.

11. Підтримувати ініціативу громадських організацій при написання проектів, спрямованих на зайнятість

Громадські організації,

Районний центр зайнятості

2013-2017 рр.

Таблиця 1. Основні показники ринку праці

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015

прогноз

2016

прогноз

2017

прогноз

1. Чисельність зайнятого населення віком 15 – 70 років (у середньому за період), тис. осіб – усього

9,9

9,7

9,7

9,7

9,8

9,8

9,9

        

з неї зайнятого населення  працездатного віку

9,6

9,4

9,4

9,4

9,5

9,5

9,6

2. Рівень зайнятості, у %  до чисельності населення:

віком  15 - 70 років

21,3

21,2

21,2

21,2

21,3

21,3

21,4

працездатного віку

27,3

27,0

27,0

27,0

27,1

27,1

27,2

віком 15 - 24 роки

0

0

0

0

0

0

0

3. Чисельність безробітного населення віком 15-70 років, визначена за методологією МОП (у середньому за період), тис. осіб – усього

0

0

0

0

0

0

0

працездатного віку

0

0

0

0

0

0

0

4. Рівень безробіття, визначений за методологією МОП,  у % до чисельності економічно активного населення:

віком 15 - 70 років

-

-

-

-

-

-

-

працездатного віку

-

-

-

-

-

-

-

віком 15 - 24 роки

-

-

-

-

-

-

-

 

Таблиця 2. Показники професійної підготовки

та використання робочої сили

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015

прогноз

2016

прогноз

2017

прогноз

1. Кількість випускників навчальних закладів в регіоні, тис. осіб – усього

0,601

0,915

0,641

0,660

0,675

0,695

0,720

у тому числі:

             

- випускників вищих навчальних закладів ІІІ −             ІV рівнів акредитації, усього

-

-

-

-

-

-

-

з них працевлаштовані як молоді працівники;

-

-

-

-

-

-

-

- випускників вищих навчальних закладів  І −                  ІІ рівнів акредитації, усього

-

-

-

-

-

-

-

з них працевлаштовані як молоді працівники;

-

-

-

-

-

-

-

- випускників професійно-технічних навчальних  закладів, усього

314

197

340

310

335

340

349

з них працевлаштовані як молоді працівники

219

145

238

217

234

245

265

2. Кількість укладених договорів про стажування між роботодавцем і особою, яка продовжує навчання, одиниць - усього

-

-

-

0

1

1

1

з них такі, що передбачають отримання заробітної плати, одиниць

-

-

0

0

1

1

1

03. Кількість укладених трудових договорів (строком не менш як на три роки) між роботодавцем та молодим працівником, що погоджується працювати в сільській місцевості, одиниць - усього

-

-

0

0

1

1

1

в тому числі з отриманням:

             

одноразової адресної допомоги

-

-

0

0

1

1

1

житла

-

-

0

0

0

0

0

4. Середньооблікова штатна чисельність працівників, тис. осіб

6,7

6,3

6,3

6,4

6,4

6,4

6,5

5. Кількість працівників, які знаходяться у вимушених неоплачуваних відпустках з ініціативи роботодавців,          тис. осіб

0,135

0,004

0

0

0

0

0

у % до середньооблікової штатної чисельності працівників

2,0

0,1

0

0

0

0

0

6. Кількість працівників, які працюють у режимі неповного робочого дня (тижня),             тис. осіб

0,167

0,218

0

0

0

0

0

у % до середньооблікової штатної чисельності працівників

2,5

3,5

0

0

0

0

0

8. Кількість працівників, які підвищили свою кваліфікацію, тис. осіб

0,219

0,213

0,215

0,219

0,223

0,228

0,235

у % до середньооблікової штатної чисельності працівників

3,3

3,4

3,4

3,4

3,5

3,5

3,6

9. Кількість працівників, які пройшли професійну підготовку та перепідготовку, тис. осіб

0,1

0,11

0,11

0,12

0,12

0,12

0,12

у % до середньооблікової штатної чисельності працівників

1,3

1,3

1,7

1,9

1,8

1,8

1,8

у тому числі:

             

за кошти роботодавця

-

-

-

-

-

-

-

за власні кошти

-

-

         

10. Кількість осіб старше 45 років, що отримали ваучер

-

-

28

28

28

28

28


Таблиця 3. Працевлаштування на нові робочі місця

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015

прогноз

2016

прогноз

2017

прогноз

1. Працевлаштування на нові робочі місця, осіб – усього

-

-

530

530

535

540

545

з них:

1.1 юридичними особами

-

-

20

20

20

25

25

1.2 фізичними особами-підприємцями та іншими фізичними особами – платниками податку з доходів фізичних осіб (включаючи робочі місця для найманих працівників)

-

-

510

510

515

515

520

2. Працевлаштування на нові робочі місця за видами економічної діяльності, осіб*:

- сільське г-ство, мисливство та лісове г-ство;

- переробна промисловість;

- будівництво;

- діяльність транспорту та зв’язку;

- діяльність готелів та ресторанів;

- торгівля, ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

20

50

5

30

10

415

20

50

5

30

10

415

20

50

5

30

10

420

20

50

5

30

15

420

20

50

5

30

20

420

3. Чисельність працівників, за яких роботодавцю надається компенсація фактичних витрат по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, осіб - усього

-

-

50

50

50

55

55

в тому числі:

             

3.1 працівників у юридичних осіб, усього

-

-

5

5

5

10

10

за яких компенсовано:

             

50% суми нарахованого єдиного внеску, осіб

-

-

-

-

-

-

-

100% суми нарахованого єдиного внеску, осіб

-

-

5

5

5

10

10

3.2 працівників у фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб – платників податку з доходів фізичних осіб, усього

-

-

45

45

45

45

45

за яких компенсовано:

             

50% суми нарахованого єдиного внеску, осіб

-

-

-

-

-

-

-

100% суми нарахованого єдиного внеску, осіб

-

-

45

45

45

45

45

________

* Види економічної діяльності наводяться у відповідності до звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління  Пенсійного Фонду України від 08.10.2010 № 22-2, зареєстр. в Мін'юсті   від 01.11.2010 № 1014/18309.


Таблиця 4. Надання соціальних послуг Державною службою зайнятості України

                 (тис. осіб)

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015

прогноз

2016

прогноз

2017

прогноз

1. Чисельність осіб, що перебувають на обліку та отримують послуги протягом періоду

1623

1312

1417

1420

1420

1420

1420

2. Чисельність осіб, які мають статус безробітного

1350

992

876

880

880

880

880

3. Чисельність працевлаштованих осіб з числа тих, що перебувають на обліку

657

632

630

630

630

630

630

4. Чисельність працевлаштованих осіб з числа зареєстрованих безробітних

423

359

360

365

370

370

370

5. Чисельність зареєстрованих безробітних, які проходитимуть професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації

219

213

208

208

208

208

208

6. Чисельність осіб, залучених до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру

535

480

480

480

480

480

480

з них зареєстрованих безробітних

535

480

480

480

480

480

480

7. Чисельність осіб, яким надано послуги з питань організації підприємницької діяльності та ведення власної справи

-

-

45

45

45

45

45

з них організували власну справу

32

12

12

12

12

12

12


 

Таблиця 5. Показники сприяння зайнятості інвалідів

 

(осіб)

Найменування

показника

2011

звіт

2012

звіт

2013

очікуване

2014

прогноз

2015

прогноз

2016

прогноз

2017

прогноз

1. Чисельність працюючих інвалідів на підприємствах установах та організаціях, згідно із звітами, поданими до відділень Фонду соціального захисту інвалідів*

270

268

270

260

260

250

250

2. Кількість створених робочих місць за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів

0

0

0

0

0

0

0

3. Чисельність інвалідів, що перебувають на обліку в Державній службі зайнятості України

16

10

10

10

10

10

10

3.1. з них зареєстровані безробітні

14

10

10

10

10

10

10

4. Чисельність інвалідів, працевлаштованих за сприяння Державної служби зайнятості України

6

3

4

5

5

5

5

4.1. з них зареєстровані безробітні

5

3

4

5

5

5

5

4.1.1 у тому числі отримувачі одноразово виплаченої допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності

0

0

0

0

0

0

0

5. Чисельність інвалідів, залучених до участі у громадських роботах

3

5

5

5

5

5

5

5.1. з них з числа зареєстрованих безробітних

3

5

5

5

5

5

5

6. Чисельність інвалідів, які проходили професійне навчання – усього

2

2

2

2

2

2

2

зокрема за рахунок:

             

6.1. коштів Фонду соціального захисту інвалідів

0

0

0

0

0

0

0

6.2. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття

2

2

2

2

2

2

2

7. Чисельність інвалідів, працевлаштованих строком не менше ніж на два роки на нові робочі місця за направленням Державної служби зайнятості України, за яких роботодавцю надається компенсація витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

0

0

0

0

0

0

0

8. Чисельність інвалідів, працевлаштованих на підприємства, установи, організації шляхом надання дотацій за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для працевлаштування інвалідів, зареєстрованих у Державній службі зайнятості України як безробітні

0

0

0

0

0

0

0

________

* Визначається на основі звітних даних за формою №10-ПІ (річна), затвердженою наказом Мінпраці від 10 лютого 2007 р. №42 за погодженням з Держкомстатом та Держкомпідприємництвом (зареєстрований у Мін′юсті 13 лютого 2007 року за №117/13384).

Переглядів 5134
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua