17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Вівторок, 10 лютого 2015 12:24

У Волинській області розпочала роботу спеціалізована комісія з проведення інвентаризації земель

У Волинській області розпочала роботу спеціалізована комісія з проведення інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів і за їх межами. Також комісія здійснюватиме оцінку ефективності їх використання.

Створена комісія на виконання розпорядження голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, який таким чином поставив мету – підвищити ефективність використання земель, впорядкувати надходження плати за землю.

Днями відбулося перше засідання комісії, яку очолює радник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук. Участь у роботі також взяв начальник Головного управління Держземагентства в області Василь Василенко, фахівці землевпорядних служб області, державної фіскальної служби, представники низки управлінь та відомств області.

Відтак, в ході засідання було поінформовано, що визначено першочергові завдання комісії, а саме:

- виявлення земельних ділянок, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням;

- виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних прав на землю та їх обмежень, або права користування якими не встановлено та не здійснено державну реєстрацію;

- виявлення резервів збільшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів.

Для оптимізації роботи комісії з такими ж завданнями  будуть створені у всіх районах Волині.

Інвентаризація та перевірка використання усіх земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів та за їх межами буде здійснена до 10 березня ц.р

За результатами перевірок буде визначено переліки земельних ділянок державної та комунальної власності, які використовуються неефективно, з порушенням вимог земельного законодавства та не перебувають  у власності  чи користуванні.

А потому – Головним управлінням Держземагентства в області та РДА, відповідно до повноважень, будуть  надані рекомендації органам місцевого самоврядування щодо ефективного використання земель, проведення нормативної грошової оцінки земель, на яких вона не проведена, надання в оренду земель державної та комунальної власності, не наданих у власність та користування на конкурентних засадах.

Переглядів 4628
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua