17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Четвер, 24 липня 2014 12:51

Засідання Ради регіонів з питань вдосконалення державної політики щодо місцевого самоврядування

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

21 березня під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Ради регіонів, на якому  розглянуті питання вдосконалення державної політики щодо місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку територій.  

Під час засідання Віктор Янукович надав оцінку нинішньому стану системи самоврядування та окреслив основні принципи модернізації цієї сфери державного управління.

На початку зустрічі Президент наголосив, що сьогоднішнє засідання повинне визначити шляхи реформи самоврядування, її концепцію. «Виконавці, які знаходяться в цьому залі, які розпочнуть цю роботу, зобов’язані усвідомлювати значення цієї реформи для кожної людини, для кожного громадянина. Це буде одним із найважливіших питань, яке буде впливати на покращення життя людей», — зазначив Віктор Янукович.

На переконання Глави держави, від організації виконання цієї роботи залежатимуть терміни та успіх модернізаційних змін, спрямованих на створення сучасної, конкурентоздатної України.

Президент України неодноразово виступав за децентралізацію владних повноважень та ефективний розвиток територіальних громад. Цей процес Президент України бачить перш за все у контексті виконання Україною Європейської хартії місцевого самоврядування, що сприятиме ефективній інтеграції нашої держави до Європейського співтовариства.

Президент України Віктор Янукович переконаний, що місцева влада повинна комплексно задіяти всі можливості щодо наповнення бюджетів з максимальним використанням існуючих у регіонах ресурсів. Про це Глава держави сказав під час засідання Ради регіонів. «Необхідно комплексно задіяти усі наявні на місцевому рівні можливості щодо наповнення місцевих бюджетів та максимально використати існуючі в регіонах ресурси - матеріальні, фінансові, інвестиційні, людські - для відродження економічної активності, розвитку підприємництва, створення нових робочих місць», - заявив Президент. За його словами, в Україні вкрай неефективно використовуються потенційні джерела доходів держави - природні ресурси, земля, туристично-рекреаційна сфера.

На переконання Президента, реалізація реформи місцевого самоврядування має на меті навчити самостійно заробляти кошти на місцях. «Чим більше свободи для місцевого самоврядування у господарській сфері, тим більшим буде власний фінансовий ресурс розвитку», - наголосив Віктор Янукович. Також, за словами Глави держави, кожній громаді необхідно створити «інвестиційні карти» найпривабливіших об’єктів для інвестування. 

Також Президент України Віктор Янукович наголосив на важливості створення в Україні мережі фахівців та експертів з питань регіонального розвитку. Як зазначив Президент, створення такої мережі дозволить застосувати нові підходи до вирішення нагальних питань у сфері регіонального розвитку.

Необхідно розпочати широку дискусію навколо напрацьованого проекту Концепції реформи місцевого самоврядування. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович на засіданні Ради регіонів. Глава держави зазначив, що за його дорученням було організовано роботу з підготовки Концепції реформи самоврядування, до якої долучилися найкращі фахівці, науковці, незалежні експерти, а також представники громадських організацій. За словами Президента, сьогодні вже готовий проект цього документа. «Вважаю за необхідне розпочати на всіх рівнях широку дискусію навколо напрацьованого проекту Концепції реформи місцевого самоврядування, забезпечити врахування всіх пропозицій, що будуть висловлені нашими співгромадянами», - наголосив Віктор Янукович.

Окремою темою для держави та місцевої влади є вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізація перспектив формування економіки сільських територій. Він зазначив, що пріоритети розвитку сільських територій та соціально-економічного розвитку села мають знайти відображення в новому проекті Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, а також під час розробки та доопрацювання відповідних регіональних стратегій економічного й соціального розвитку.

Переглядів 5605
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua