05 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Четвер, 24 липня 2014 12:18

Державного стандарту початкової загальної освіти

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Постанова Кабінету Міністрів України від 20.04.2011 №462 «Про завтердження Державного стандарту початкової загальної освіти».

Особливості нового Державного стандарту початкової загальної освіти:

  •          Формування ключових компетентностей молодших школярів (загальнокультурної, громадянської, здоров’язбережувальної, інформаційно-комунікаційної), які дають можливість ефективно брати участь у різних життєвих сферах діяльності;
  •          Екологічна спрямованість освіти та посилення природничої складової стандарту, що надасть можливість розвивати здатність учня розв’язувати доступні соціально і особистісно значущі практичні та пізнавальні проблемні задачі, пов’язані з реальними об’єктами природи у сфері відносин “людина-природа”
  •          Вивчення іноземної мови з І класу в усіх загальноосвітніх навчальних закладах, що буде сприяти формуванню здатності особистості застосовувати у конкретному спілкуванні знання мови;
  •          Використання здоров’язбережувальних технологій, що сприятиме набуттю учнями навичок збереження, зміцнення, використання здоров’я та дбайливого ставлення до нього;
  •          Формування і розвиток в учнів технологічної, інформаційно-комунікаційної компетентності для реалізації їх творчого потенціалу і соціалізації у суспільстві.
  •          методичні заходи ( науково-практична конференція, круглі столи, семінари-практикуми, творча група, майстер-класи,  школа передового педагогічного досвіду тощо)
  •          Постанова КМУ від 20.04.2011 р. № 462 "Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти"
  •          Наказ МОН від 10.06.2011 р. №572 "Про типові навчальні плани початкової школи"
  •           Наказ МОН від 12.09.2011 р. №1050 "Про навчальні програми для 1-4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів"
  •            Лист МОН від 30.01.2012 р. №1/9-66 "Рекомендації щодо проведення Всеукраїнської акції "Дай руку першокласнику"
  •          Наказ МОН від 25.05.2012 р. № 627 "Стосовно вивчення стану готовності навчальних закладів до впровадження нових стандартів початкової освіти"
  •          інструктивно-методичні наради  (10.01 .2012,   27.04 2012 р.) ;
  •          семінари:

                           Нормативно-правове забезпечення

  Додаток до листа МОН молодьспорту від 01.06.2012 р. №1/9-426” Щодо інструктивно-методичних рекомендацій із базових дисциплін”. “Особливості навчально-виховного процесу у початкових класах загальноосвітніх навчальних закладіву 2012/2013 н.р.” 

Організація роботи
з  педагогічними працівниками та керівними кадрами:

постійно діючий семінар вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ            « Наступність та перспективність дошкільної та початкової освіти»( ЗОШ І-ІІІ ст.. с. Воєгоще та ДНЗ- 01 грудня 2011 року; ЗОШ І-ІІІ ст..с. Полиці та ДНЗ - 13 березня 2012 року),

11 березня 2011р. – “Оцінювання учнів як необхідна умова підвищення ефективності навчально-виховного процесу” (НВК№ 2 м.Каменя-Каширського);

25 листопада 2011 р.- ділова гра з елементами тренінгу «Труднощі адаптаційного періоду першокласника в школі»(ЗОШ І-ІІІ ст..с. Воєгоще)

29 листопада  2011р. – семінар -практикум “ Методичні основи побудови уроку як цілісного творчого процесу” (ЗОШ І ст..с.Карпилівка);

23 грудня 2011р. – цільовий семінар заступників ЗНВР та керівників методичних об’єднань вчителів початкових класів « Створення та реалізація ситуації успіху в навчанні молодших школярів» (презентація досвіду колективу вчителів початкових класів, призера Всеукраїнського конкурсу « Початкова школа ХХІ сторіччя», творчий звіт опорної школи «Впровадження особистісно орієнтованого навчання та інноваційних технологій в початкових класах»);

24 лютого 2012 р.-  семінар-практикум « Ігрові технології навчання як засіб формування життєвих компетентностей учнів початкових класів» (ЗОШ І-ІІ ст..с. Мостище)

15 березня 2012 р.- цільовий семінар завідувачів ЗОШ І ступеня «Ефективність управління початковою школою» (ЗОШ І ст..с. Волиця)

семінари керівників шкіл:

3 березня 2010р. -  «Роль дирекції школи у формуванні інноваційного стилю діяльності педагогів» (ЗОШ І-ІІІ ст..с.Залісся, директори шкіл)

26 листопада 2010 р. – « Реалізація сучасного змісту та моделі особистісно орієнтованої освіти» (ЗОШ І-ІІІ ст..с.Підцир’я, директори шкіл)

3 грудня 2010 р. – « Компетентісно-орієнтований підхід до організації навчально-виховного процесу» (ЗОШ І-ІІІ ст..с.Полиці, ЗНВР)

15 лютого 2012 р. –« Розвиток професійної компетентності та формування творчої особистості педагога через інноваційну діяльність» (ЗОШ І-ІІІ ст..с.Хотешів, ЗНВР)

16 березня 2012 р. -  «Методичний супровід впровадження компетентісного підходу до навчання та виховання учнів» (ЗОШ І-ІІІ ст..с.Грудки, ЗНВР)

15 червня 2012 р. – « Підготовка закладу до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти» ( райвон, директори шкіл)

Круглий стіл «Нові стратегії розвитку початкової освіти» (15 березня 2012 р.)

Науково-практичні конференції:

« Наступність та перспективність в забезпеченні дошкільної і початкової  освіти» ( 15 лютого 2009р.)

« Основні аспекти інтелектуально-духовного розвитку особистості в умовах сучасної школи» (2011р.)

« Інноваційна освітня діяльність – пошуки досконалості» ( 31 січня 2012 р.)

«Забезпечення психолого-педагогічної підтримки учнівської обдарованості в умовах сільської школи» (25 січня 2012 р.)

Педагогічні читання:

« Реалізація комунікативного підходу в процесі викладання іноземної мови» (2011 р.)

« Інноваційна діяльність в дошкільному навчальному закладі» (2011 р.)

Створено банк даних вчителів:

-         які викладатимуть у перших класах;

-         які викладатимуть іноземну мову у перших класах;

-         які будуть  викладати курс інваріантної складової «Сходинки до інформатики»

Опорні школи:

- « Впровадження особистіно орієнтованого навчання та інноваційних технологій в початкових класах» (ЗОШ І-ІІІ ст..с. Раків Ліс)

- «Формування мовленнєвої компетентності і підвищення мовної культури молодших школярів» (НВК №2 м. Каменя-Каширського)

- «Активізація пізнавальної діяльності на уроках англійської мови в початкових класах з допомогою гри» (ЗОШ І-ІІІ ст..с. Видерта)

2. Психологічний супровід впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти

Створення на базі  опорних шкіл освітніх округів школи психологічних знань, консультпунктів для вчителів початкових класів, які будуть викладати у першому класі та для батьків першокласників

3. Організовано роботу консультаційного пункту РМК щодо впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти «Впевнений старт  – старт до успіху».

4. Створено банк даних  кадрового забезпечення вчителів, які будуть  викладати курс інваріантної складової «Сходинки до інформатики»

5. Забезпечено учнів початкової школи необхідними підручниками та додатковою навчальною літературою.

6. Всеукраїнська акція «Дай руку, першокласнику!»

Велика  увага приділялась підготовці шкільних приміщень для прийому та навчання першокласників та створення сприятливих умов під час адаптаційного періоду:

  введено в дію нові класні кімнати в загальноосвітніх школах сіл Підбороччя, Стобихівка,   корпус початкових класів в загальноосвітній школі села Бузаки і загальноосвітню школу села Мостище. За спонсорські кошти відкрито дошкільний навчальний заклад в селі Нуйно.

 Проведено ремонтні роботи в класних кімнатах. Закуплені нові класні дошки в окремих школах, зроблено реставрацію учнівських парт,  створені санітарні кімнати( із 53 шкіл району в 48 , що становить 90,6 %. ) .Такі кімнати створені і в більшості шкіл І ступеня.

  В класних кімнатах  обладнані  ігрові куточки , які носять розважальний, пізнавальний та розвиваючий характер.  Першокласники  чотирьох сіл ( Брониця,Хотешів, Підциря, Осівці) навчаються на базі дошкільних навчальних закладів .

     З жовтня по травень працюють групи підготовки дошкільнят на базі  загальноосвітніх шкіл. Заняття відвідували 356  майбутніх першокласників. До проведення занять залучаються крім вчителів початкових класів також  шкільні логопеди,  психологи, учителі іноземної мови.

 Відповідна робота проводиться з батьками майбутніх першокласників. Відбулися батьківські збори, проведені Дні відкритих дверей, знайомство з першою вчителькою, створені куточки «Готуємось до навчання в школі!»

          В рамках проведення Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» 1 вересня у школах району відбулися святкові заходи. У місті урочисто пройшов парад першокласників, загальноміське « вято першокласника» у парку, родинні свята та розважально-ігрові програми для першокласників (ЗОШ району),закладення стежинок першокласників (НВК №2 м.К-Каширського), алеї берізок (ЗОШ І-ІІІ ст..с. Хотешів), круглий стіл «Давай знайомитись» (ЗОШ І-ІІ ст..с. Мостище), тренінг « Щасливий першокласник» (ЗОШ І-ІІІ ст..с. Полиці), сімейна рада « Чи готова дитина до школи?» (ЗОШ І-ІІІ ст..с. Ворокомле), батьківський практикум « Кошик почуттів» (ЗОШ І-ІІ ст..с. Клітицьк).

          До акції залучені батьки, підприємці, громадськість. Першокласники отримали в подарунки  розвивальні ігри, спортивний інвентар, книги, учнівське приладдя, навчальні посібники (вцілому на суму 102 тис. Гривень).

Переглядів 7637
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua