17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Липень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Четвер, 24 липня 2014 12:48

Реформа місцевого самоврядування – поштовх для розвитку територій

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

23 квітня 2013 року відбулось засідання “круглого столу” на тему: „Про перспективи  розвитку місцевого самоврядування”( За результатами рішень Ради регіонів під головуванням Президента України 21 березня 2013 року).  До обговорення проекту Концепції  реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні долучилися голова райдержадміністрації Іван Вовк, голова районної ради Віктор Сус, міський і сільські голови, начальники  управлінь і відділів райдержадміністрації, представники громадськості та ЗМІ.

Голова райдержадміністрації Іван Вовк розпочав свій виступ аксіомою, що тільки та реформа має успіх, яка не нав’язується згори. Адже головним ресурсом будь-якої реформи є її людський потенціал. Тому модернізація будь-якої галузі має майбутнє та досягне результату, якщо її  підтримає суспільство та розумітимуть люди. За словами Івана Івановича, реформа місцевого самоврядування має вирішити ряд нагальних завдань: забезпечити доступність і якість надання публічних послуг (територіальна доступність, зручність, інформаційна відкритість), оптимальний розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади за принципом субсидіарності та децентралізації.

Голова райдержадміністрації Іван Вовк зауважив, що Президент України Віктор Федорович Янукович став першим із президентів, який системно підійшов до цієї складної проблеми. Керівник виконавчої влади району відзначив послідовність позиції Президента щодо реформи місцевого самоврядування: “Глава держави говорив про це, коли був в опозиції, і продовжує цей напрямок зараз. У програмі ”Україна для людей“, з якою Президент переміг на виборах 2010 року, він зазначив, що зробить ”все для того, щоб органи самоврядування стали фундаментом народовладдя, помічником у вирішенні повсякденних проблем територіальних громад“. Ефективна держава, розширення повноважень місцевих рад, сильне самоврядування для вирішення повсякденних проблем громадян - всі ці принципи програми ”Україна для людей“ лягли в основу сучасної державної політики, яку проводить Віктор Федорович Янукович”.

Учасники засідання одностайно говорили про те, що функціонування місцевого самоврядування у більшості територіальних громад не забезпечує створення та підтримки сприятливого життєвого середовища, необхідного для всебічного розвитку людини, її самореалізації, захисту її прав, надання населенню якісних і доступних адміністративних та соціальних послуг. Тому реформа місцевого самоврядування - відповідь на потребу суспільства. Альтернативи їй немає. Однак є час і можливість долучитися до модернізації місцевого самоврядування в Україні шляхом обговорення, напрацювання пропозицій та механізмів її реалізації.

Висловив свою думку стосовно завдань реформи місцевого самоврядування і голова районної ради Віктор Сус. Він наголосив, що першим умовним етапом на шляху до реформи має бути усвідомлення проблемних питань, які суттєво стримують розвиток місцевого самоврядування.

Сільських голів цікавило питання визначення територіальної основи для діяльності органів місцевого самоврядування. Обговорено було перспективи реалізації Концепції реформування органів місцевого самоврядування. Реформа не просто розширить повноваження органів місцевого самоврядування, але і збільшить міру відповідальності  їх посадових осіб.

Завершуючи засідання ”круглого столу“, голова райдержадміністрації  Іван Вовк акцентував увагу присутніх на важливості донесення до жителів територіальних громад  основних положень напрацьованої Концепції реформування  органів самоврядування, щоб кожен громадянин мав можливість вплинути на результати реформи. Реформа ставить за мету  поліпшити якість надання послуг пересічним громадянам, а  отже - покращити  життя людей.  Саме тому кожен повинен долучитися до впровадження реформи.

Переглядів 5332
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua