21 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ

АРХІВ НОВИН

« Травень 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Вівторок, 17 травня 2016 09:02

Ігор Насалик обговорив з експертами Реанімаційного Пакету Реформ питання підвищення енергоефективності держави

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

13 травня Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зустрівся з експертами групи «Реформа енергетичного сектору» Реанімаційного Пакету Реформ та обговорив з ними пропозиції громадських організацій щодо подальшого стимулювання енергоефективності у державі.

13 травня Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зустрівся з експертами групи «Реформа енергетичного сектору» Реанімаційного Пакету Реформ та обговорив з ними пропозиції громадських організацій щодо подальшого стимулювання енергоефективності у державі.

Під час зустрічі представники РПР привітали рішення Уряду припинити дотування ціни газу коштом державного бюджету, адже встановлення ринкової ціни на газ є необхідною складовою на шляху до скорочення енергоспоживання. Водночас, на їх думку, вирівнювання цін на енергію не може бути єдиним заходом спонукання споживачів економити. Тому експерти вважають, що вкрай важливо забезпечити прозоре функціонування всіх учасників ринку, а також створити ефективну систему формування та виконання політики енергоефективності на рівні центральних органів влади та в регіонах.

У свою чергу Міністр Ігор Насалик наголосив, що Міненерговугілля підтримує розробку проекту закону на основі Директиви 2012/27/ЄС «Про енергоефективність», оскільки втілення її положень має стати ключовим результатом реформ в галузі енергоефективності. Зокрема, триває робота над імплементацією в українське законодавство положень Директиви щодо комерційного обліку споживання тепла та гарячої води та енергетичної ефективності будівель.

За словами Ігоря Насалика, Міністерство візьме до уваги усі запропоновані експертами енергетичної групи РПР реформаторські кроки щодо впровадження 100% обліку всіх енергетичних ресурсів (перш за все, тепла і газу), адже це дозволить вже за 3-4 роки досягти енергетичної незалежності України та повністю відмовитися від імпорту газу.

«Я переконаний, що за 4 роки правильних дій та програм Україна може прийти до того, що не імпортуватиме газ ані з Росії, ані з Європи. Наразі ми йдемо двома шляхами, перший з яких – це збільшення видобутку вуглеводнів, другий шлях – енергоефективність», – наголосив Ігор Насалик.

Також під час зустрічі голова Міненерговугілля обговорив з експертами їх пропозиції щодо створення Фонду енергоефективності та інших прозорих і доступних механізмів фінансової підтримки заходів з енергоефективності для населення. В тому числі створення дієвої системи підтримки глибокої і комплексної термомодернізації будинків, яка сприятиме не лише підвищенню енергоефективності, але й зміцненню енергетичної незалежності України.

МІНІСТЕРСТВО ЕНЕРГЕТИКИ ТА ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

Переглядів 3461
Розробка: Відділ інформаційних технологій
апарату Волинської облдержадміністрації
Інформаційне наповнення:
Камінь-Каширська районна державна адміністрація
Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Камінь-Каширській райдержадміністрації.
Адреса: 44500, м. Камінь-Каширський, вул. Воля, 2, т/ф. 50486, т. 23332, E-mail: info@kamadm.gov.ua
© 2014 kamadmin.gov.ua